ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτη γκάφα: Οι Αμερικανοί έπαιξαν τον ύμνο των ναζί σε διεθνές τουρνουά τένις [video]

απίστευτη-γκάφα-οι-αμερικανοί-έπαιξα-567659

Σε γκάφα ολκής υπέπεσε η Αμερικανική Ομοσπονδία Τένις (USTA) και αναγκάστηκε να απολογηθεί καθώς πριν από αγώνα του Fed Cup στο Μάουι της Χαβάης ακούστηκε ο ύμνος της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο τενόρος που παρεβρέθηκε στη διοργάνωση τραγούδησε χαρακτηριστικά τους στίχους «Deutschland, Deutschland uber alles, uber alles in der Welt», οι οποίοι, αν και είχαν γραφτεί πριν το καθεστώς των Ναζί, συνδέθηκαν με το Τρίτο Ράιχ και την Γερμανία του Χίτλερ.

Η συγκεκριμένη στροφή του τραγουδιού θεωρείται αναχρονιστική και οι Γερμανοί την έχουν αφαιρέσει από τον εθνικό τους ύμνο όπου έχουν κρατήσει μόνο την τρίτη στροφή. Ο εν λόγω τενόρος για άγνωστο λόγο αποφάσισε να ξεκινήσει… την παλιά έκδοση!

«Είναι η χειρότερη εμπειρία που μου έχει συμβεί. Ήταν τρομακτικό και σοκαριστικό. Είμαστε στο 2017 και συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στις ΗΠΑ, δεν γίνεται να συμβαίνει. Είναι ντροπιαστικό», τόνισε η Γερμανίδα τενίστρια Αντρέα Πέτκοβιτς.

Από την πλευρά της, η USTA απολογήθηκε για το συμβάν, τονίζοντας ότι: «Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να δείξουμε έλλειψη σεβασμού. Αυτό το λάθος δεν θα συμβεί ξανά και ο σωστός ύμνος θα ακούγεται για τα υπόλοιπα ματς του πρώτου γύρου».

Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι οι Γερμανίδες τενίστριες έψαλλαν τον νέο ύμνο και όχι αυτόν που έχει ταυτιστεί με την περίοδο που ο Χίτλερ βρισκόταν στην εξουσία

(protothema.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου