ΔΙΕΘΝΗ

Ένοχος για διαφθορά ο Κύπριος πρώην βοηθός γενικός εισαγγελέας

ένοχος-για-διαφθορά-ο-κύπριος-πρώην-βο-572954

Το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε πριν από λίγο ένοχο τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου Ρίκκο Ερωτοκρίτου, για διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, καταδολίευση και συνωμοσία. Το δικαστήριο όρισε την 17η Φεβρουαρίου ως ημέρα για αγόρευση των συνηγόρων για μετριασμό της ποινής η οποία θα επιβληθεί μετά. Η ποινή που προβλέπεται για αυτά τα αδικήματα είναι έως και 7 χρόνια φυλάκιση.

Μαζί με τον κ. Ερωτοκρίτου ένοχοι κρίθηκαν οι δικηγόροι Παναγιώτης Νεοκλέους και Ανδρέας Κυπρίζογλου και το δικηγορικό γραφείο «Α. Νεοκλέους».

Όπως διαπίστωσε το Δικαστήριο, ο κ. Ερωτοκρίτου όταν ήταν Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας είχε διατάξει την ποινική δίωξη Ρώσων οι οποίοι ήταν αντίδικοι πελατών του δικηγορικού γραφείου Α. Νεοκλέους για υπόθεση με καταπίστευμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ως αντάλλαγμα το γραφείο Α. Νεοκλέους δεν παρουσιάστηκε σε δίκη αγωγής που είχε κάνει ο κ. Ερωτοκρίτου για συμψηφισμό δανείων 555.000 ευρώ με καταθέσεις του ίδιου ποσού στη Λαϊκή Τράπεζα που κουρεύτηκαν το 2013. Ο γραφείο Νεοκλέους εκπροσωπούσε την Λαϊκή Τράπεζα.

Ο κ. Ερωτοκρίτου πριν ξεκινήσει η ποινική διαδικασία είχε παυτεί από τη θέση του με απόφαση του Ανώτατου δικαστικού συμβουλίου με την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου διετέλεσε στο παρελθόν βουλευτής και είχε αποχωρήσει από το κυβερνών κόμμα ΔΗΣΥ όταν διαφώνησε το 2004 με το Νίκο Αναστασιάδη για την υποστήριξη του σχεδίου Αναν.

(protothema.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου