ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη φωτογραφία του δράστη της επίθεσης στο Λούβρο [photos]

η-πρώτη-φωτογραφία-του-δράστη-της-επίθ-578773

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρώτη φωτογραφία που δείχνει τον δράστη της επίθεσης στο μουσείο του Λούβρου, να είναι πεσμένος στο πάτωμα, στο εσωτερικό του κτιρίου, και περιτριγυρισμένος από πάνοπλους αστυνομικούς.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγη ώρα αφότου ένας στρατιώτης ακινητοποίησε τον δράστη, πυροβολώντας εναντίον του πέντε φορές και τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο στομάχι.

Προηγουμένως, ο άνδρας, που ήταν οπλισμένος με ματσέτα και στην πλάτη του κουβαλούσε δύο σακίδια, τραυμάτισε στο κεφάλι έναν στρατιώτη στο Καρουζέλ του Λούβρου φωνάζοντας «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος).

Ο ύποπτος υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε μετά την επίθεση.

Το απόγευμα, οι γαλλικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε ένα κτίριο στο κέντρο του Παρισιού, σε μία έρευνα που σχετίζεται με την πρωινή επίθεση στο Λούβρο, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ Χενρί Μπραντέτ, ανέφερε ότι η ταυτότητα και η εθνικότητα του δράστη είναι άγνωστες, ωστόσο νωρίτερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ ανέφερε πως έχει την πληροφορία ότι η επίθεση ήταν «τρομοκρατικού χαρακτήρα».

Την ώρα του περιστατικού, εκτιμάται πώς 1.250 άτομα βρίσκονταν στο εσωτερικό του μουσείου του Λούβρου, που αποτελεί το σημαντικότερο αξιοθέατο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ περιορίστηκε να δώσει συγχαρητήρια στις δυνάμεις ασφαλείας για την άμεση αντίδρασή τους, αποφεύγοντας να προβεί σε εκτιμήσεις για τα κίνητρα του δράστη.

Από τη Μάλτα, όπου βρίσκεται για την άτυπη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ, ο Ολάντ επισήμανε ότι «η επιχείρηση αυτή απέτρεψε προφανώς μια επίθεση, η τρομοκρατική φύση της οποίας δεν εγείρει πολλές αμφιβολίες» και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους πρόσθεσε: «Η απειλή είναι εκεί, παραμένει και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε».

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου