ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ από Μάλτα: Η Ευρώπη έχει στα χέρια της τη μοίρα της

μέρκελ-από-μάλτα-η-ευρώπη-έχει-στα-χέρι-579553

Οι περισσότεροι ηγέτες της ΕΕ έχουν φθάσει στη Μάλτα για την άτυπη, μονοήμερη, Σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην άτυπη Σύνοδο της Μάλτας θα διεξαχθούν δύο συνεδρίες: Η πρωϊνή συνεδρία θα αφορά το μεταναστευτικό και η απογευματινή θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τους ευρωπαίους ηγέτες να προετοιμάσουν την 60η επέτειο, στις 25 Μαρτίου 2017, της υπογραφής των Συνθηκών της Ρώμης.

Ανγκελα Μέρκελ: Η Ευρώπη έχει στα χέρια της τη μοίρα της δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στη Μάλτα. «Όσο πιο σαφείς ήμαστε για το πώς ορίζουμε τον ρόλο μας στον κόσμο, τόσο καλύτερα μπορούμε να φροντίσουμε τις διατλαντικές μας σχέσεις», πρόσθεσε.

Αυστριακός καγελάριος: Το Brexit μπορεί να γίνει καταλύτης για μια ισχυρή Ευρώπη δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν προσερχόμενος στη σημερινή άτυπη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μάλτα. «Σήμερα έχουμε αρκετά ανάμικτα συναισθήματα, για να είμαι ειλικρινής, διότι οι απτές πλευρές της πολιτικής του (νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ εγείρουν κάποιες ανησυχίες», δήλωσε ο Κερν. «(Το Brexit) θα μπορούσε να είναι καταλύτης για μια ισχυρή, περισσότερο ενωμένη Ευρώπη, είναι ένας κώδωνας κινδύνου… Η (σύνοδος της) Ρώμης είναι μια καλή στιγμή για να διευθετηθούν κάποια από τα ανοιχτά ζητήματα και έχουμε πολλά: φορολογική πολιτική, αλληλεγγύη, μετανάστευση, άρα θα μπορούσε να έχουμε κάποια οφέλη από αυτή την εξέλιξη», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου