ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη ο μακελάρης της επίθεσης στο κλαμπ Reina!

συνελήφθη-ο-μακελάρης-της-επίθεσης-στ-599781

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν τον δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Reina…

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι Ουζμπέκος, ονομάζεται Abdulgadir Masharipov και συνελήφθη από τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σε σπίτι φίλου του στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για μέλος του Ισλαμικού Κράτους το οποίο οι Αρχές παρακολουθούσαν από την επόμενη της επίθεσης.

Να σημειωθεί ότι οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει και κρατούσαν την σύζυγό του χωρίς να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της.

Ο Ουζμπέκος θα οδηγηθεί στα γραφεία της ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, για να κρατηθεί υπό δρακόντεια μέτρα και να ανακριθεί προκειμένου να ομολογήσει τις πράξεις του και να κατονομάσει πιθανούς συνεργάτες του.

Η πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο Twitter μετά την σύλληψη

Ακόμη μία φωτό του μακελάρη της Πρωτοχρονιάς

Σύμφωνα με τις πηγές της Αστυνομίας που επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, ο Μασαρίποφ παραδέχθηκε στις αστυνομικές αρχές ότι εκείνος ήταν που είχε διαφύγει σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρότημα κατοικιών, μαζί με τον 4 ετών γιο του. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά ο Ουζμπέκος τρομοκράτης κατάφερε να διαφύγει, πριν την πραγματοποίηση της εισβολής στις κατοικίες, από τις οποίες συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή Πρωτοχρονιάς ένας άνδρας είχε σκορπίσει τον θάνατο στο κλαμπ «Reina» της Κωνσταντινούπολης σκοτώνοντας 39 ανθρώπους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου