ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί με νεκρούς στο αεροδρόμιο της Φλόριντα

πυροβολισμοί-με-νεκρούς-στο-αεροδρόμ-607979

Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 13 τραυματίες είναι ο νεώτερος απολογισμός της επίθεσης ενόπλου στο διεθνές αεροδρόμιο Fort Lauderdale της Φλόριντα.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως στον χώρο των αφίξεων, κοντά στο σημείο όπου οι επιβάτες παραλαμβάνουν τις αποσκευές τους.

Είχε στρατιωτική ταυτότητα ο δράστης

Ο δράστης έχει συλληφθεί και είναι τραυματισμένος. Ο Μπιλ Νέλσον, γερουσιαστής της Φλόριντα δήλωσε ότι ο ένοπλος ονομάζεται Εστέμπαν Σαντιάγκο και είχε στην κατοχή του ένα στρατιωτικό δελτίο ταυτότητας, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο άνδρας δεν είχε συνεργούς.

Η Barbara Sharief, δήμαρχος στην κομητεία Broward δήλωσε ότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη το κίνητρο του δράστη και ότι δεν είχαν διατυπωθεί απειλές κατά του αεροδρομίου.

Στο Youtube δημοσιεύτηκε βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να έχει πέσει στο έδαφος τραυματισμένος με μια γυναίκα να του δίνει τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο φερόμενος ως δράστης, είναι ηλικίας 2- έως 25 ετών, φορούσε μια μπλούζα με μια παράσταση από την ταινία “Πόλεμος των Αστρων” και πριν δεν είπε τίποτε ενώ πυροβολούσε αδιακρίτως προς το πλήθος.

Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό και όσοι βρίσκονταν στους κλειστους χώρους του μεταφέρθηκαν σε ανοικτά σημεία, ακόμη και στην πίστα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου