ΔΙΕΘΝΗ

Προσχεδιασμένος ο φόνος του πρέσβη

προσχεδιασμένος-ο-φόνος-του-πρέσβη-612469

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες γύρω από το θάνατο του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία με το θέμα να έχει γίνει πρώτο στα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης. Η Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα που έπαιζε το ρόλο της απελπισμένης συζύγου που αναζητά τον άνδρα της, με τον οποίο ήταν παντρεμένη εδώ και 15 χρόνια, είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο ιθύνων νους του εγκλήματος. Ο φερόμενος ως εραστής της, αστυνομικός Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο, είχε ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον Έλληνα πρέσβη.

Ο συλληφθείς φέρεται να ομολόγησε τελικά το έγκλημα, όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν βίντεο στο οποίο ο ίδιος έχει καταγραφεί να μπαίνει και να βγαίνει από το εξοχικό σπίτι του πρέσβη το μοιραίο βράδυ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «O Globo», το μαγνητοσκοπήμενο υλικό τραβήχτηκε τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, στις 19.53 (τοπική ώρα) και απεικονίζει τον Μορέιρα και τον ξάδελφό του φαίνονται να κάθονται για περίπου μία ώρα έξω από το συγκρότημα που ζει η οικογένεια του πρέσβη. Στη συνέχεια μπαίνουν μέσα.

Δύο-τρεις ώρες αργότερα ο Μορέιρα βγαίνει από το σπίτι, μπαίνει μέσα σε ένα αυτοκίνητο και φεύγει. Λίγο μετά επιστρέφει με τα πόδια.

Στις 02.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, ο 29χρονος παρκάρει ξανά έξω από το σπίτι με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης, ενώ εμφανίζεται και ο ξάδελφός του. Ανοίγουν τις πίσω πόρτες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο πρέσβης, ωστόσο, δεν διακρίνονται καθαρά οι κινήσεις τους. Οι αξιωματικοί της Βραζιλίας εκτιμούν ότι μέσα στο αυτοκίνητο ήταν το άψυχο σώμα του Έλληνα διπλωμάτη.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

Σχετικά άρθρα:

Έγκλημα πάθους ο φόνος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία

Θρίλερ με τον Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία: Βρέθηκε απανθρακωμένος

Δολοφονία Ελληνα Πρέσβη: Έγκλημα πάθους βλέπουν οι αρχές

Στη Βραζιλία κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη η σύζυγος του Ελληνα Πρέσβη και ο εραστής της

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου