ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε 340 άτομα από το 2011

ο-κιμ-γιονγκ-ουν-εκτέλεσε-340-άτομα-από-το-20-614704

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει δώσει την εντολή για την εκτέλεση 340 ατόμων από τότε που ήρθε στην εξουσία το 2011, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Το Ινστιτούτο Στρατηγικής για την Εθνική Ασφάλεια της Νότιας Κορέας, έδωσε στη δημοσιότητα το «Τα πέντε χρόνια εξουσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν» την Πέμπτη, με λεπτομέρειες για το πώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χρησιμοποιεί τις εκτελέσεις για να παραμείνει στην εξουσία.

Από αυτούς που σκοτώθηκαν, περίπου 140 ήταν ανώτεροι αξιωματούχοι στην κυβέρνηση, στρατιώτες και εργαζόμενοι στο κυβερνών κόμμα.

Ο αναλυτής Άμυνας Μπρους Μπένετ, δήλωσε στο CNN πως ο Κιμ έχει επιδείξει μια «ακραία» κτηνωδία και σκληρότητα από το 2011. «Για παράδειγμα, στα πέντε χρόνια που είναι ηγέτης της Βόρειας Κορέας, έχει αλλάξει πέντε φορές τον υπουργό Άμυνας, ενώ ο πατέρας του μόνο τρεις φορές σε 17 χρόνια… και δύο από αυτές διότι οι υπουργοί είχαν πεθάνει από γηρατειά» δήλωσε.

Η αιματηρή ιστορία της Βόρειας Κορέας
Παρά το γεγονός ότι σπάνια διαρρέουν ειδήσεις από το αυταρχικό κράτος της Βόρειας Κορέας, κάποιες ιστορίες βάναυσων εκτελέσεων του Κιμ έχουν γίνει γνωστές.

Νωρίτερα φέτος, ο ανώτατος αξιωματούχος της εκπαίδευσης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ζιν, εκτελέστηκε από εκτελεστικό απόσπασμα όταν επέδειξε «κακή στάση» στην Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση της χώρας τον Ιούνιο.

Τον Μάιο του 2015, ο Κιμ σκότωσε τον υπουργό Άμυνας Hyon Yong Chol με ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο σε μια στρατιωτική σχολή στην Πιονγκγιάνγκ, μπροστά σε ένα ακροατήριο.

«Το σώμα του έγινε κομματάκια» δήλωσε ο Μπένετ. «Και φυσικά, ο Κιμ είχε φροντίσει η οικογένεια του υπουργού να παραβρίσκεται για να δει την εκτέλεση».

Δύο χρόνια νωρίτερα, το 2013, ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελέστηκε μετά την προσπάθειά του να ανατρέψει την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, που τον χαρακτήρισαν «προδότη για όλες τις γενιές».

Πηγή: CNN

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου