ΔΙΕΘΝΗ

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στην ορκωμοσία του Τραμπ

πρωτοφανή-μέτρα-ασφαλείας-στην-ορκωμ-615400

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας, ενόψει της τελετής για την ανάληψη των καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ, που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, οι οποίοι συμμετέχουν στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή τους, και τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα «The New York Times», την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Αμερικανού προέδρου θα ληφθούν πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας.

Στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας εμπλέκονται περισσότερες από 30 αμερικανικές υπηρεσίες, καθώς έχουν κατατεθεί 23 αιτήματα για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων ενάντια στον Τραμπ, αλλά και συγκεντρώσεων υποστήριξης του Αμερικανού προέδρου.

Είναι χαρακτηριστικό, πως στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ αναμένεται να καταφτάσουν περίπου 1 εκατομμύριο υποστηρικτές του.

Ανησυχίες είχαν εκφραστεί και για τη δεύτερη ορκωμοσία του Τζορτζ Μπους του νεώτερου το 2005, που ήταν η πρώτη μετά τα πολλαπλά τρομοκρατικά πλήγματα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αλλά και το 2009, που έγινε η μεταβίβαση της προεδρικής εξουσίας των ΗΠΑ στον Μπαράκ Ομπάμα, τον πρώτο Αφροαμερικανό που ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου