ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Έφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια για τον εντοπισμό τζιχαντιστών

βέλγιο-έφοδοι-της-αστυνομίας-σε-σπίτι-632690

Οι αρχές του Βελγίου έκαναν εφόδους σε σπίτια και προσήγαγαν για ανάκριση οκτώ άτομα στο πλαίσιο μιας έρευνας για χρηματική υποστήριξη της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο και στρατολόγηση μαχητών που θα ταξίδευαν σε Συρία και Ιράκ προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ομοσπονδιακών εισαγγελέων, άλλο ένα άτομο συνελήφθη στο πλαίσιο ξεχωριστής έρευνας για την επίθεση με ματσέτα τον Αύγουστο κατά δύο αστυνομικών. Πρόκειται για έναν 43χρονο Βέλγο, ονόματι Ρέσκι Α., σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για «συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης» και «απόπειρα ανθρωποκτονίας στο πλαίσιο τρομοκρατικής ενέργειας».

Οι έφοδοι έγιναν σε 9 κατοικίες στη Σκάρμπεεκ, μια συνοικία των Βρυξελλών, καθώς επίσης και στις πόλεις Μπριζ, Αμβέρσα και Σιντ-Νικλάς. Δεν εντοπίστηκαν όπλα ή εκρηκτικά.

Την 6η Αυγούστου ένας 33χρονος Αλγερινός, ο Χάλεντ Μπαμπούρι, επιτέθηκε σε δύο γυναίκες αστυνομικούς μπροστά σε σταθμό της αστυνομίας στο Σαρλερουά, τραυματίζοντάς τις στο πρόσωπο και στον λαιμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου