ΔΙΕΘΝΗ

Πολεμική ρητορική από την Άγκυρα

πολεμική-ρητορική-από-την-άγκυρα-639058

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων, καθώς μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αποφάσισε να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του κόμματος CHP επανήλθε στο θέμα των βραχονησίδων στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, αναρωτήθηκε στην ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του: «Θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;».

«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ.: η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;» αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου.

Ερντογάν κατά της κυπριακής σημαίας

Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε νέες αναφορές του για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Τούρκος πρόεδρος εν ολίγοις απείλησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι με «τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα καταλάβει ότι η Κύπρος δεν είναι μόνο ελληνική».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ερντογάν, μιλώντας στην 7η Σύνοδο Κορυφής του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε για πρώτη φορά μετά το Μοντ Πελεράν στο Κυπριακό και επέκρινε τη χρήση της σημαίας της Κύπρου στις ευρωπαϊκές συναντήσεις, υποστηρίζοντας ότι «δείχνει όλο το νησί κι έτσι δίνει την εντύπωση ότι η Κύπρος είναι μόνο ελληνική».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία. Εσύ είσαι η Διοίκηση Νότιας Κύπρου και στα βόρεια υπάρχει η Τουρκική Δημοκρατία. Θα το καταλάβουν, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο».

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε, μάλιστα, ότι ο στόχος των Ελληνοκυπρίων είναι να πάρουν όλη την Κύπρο και η Τουρκία να μην ανακατευτεί πουθενά.

ΥΠΕΞ: Ανιστόρητοι και αυθαίρετοι συμψηφισμοί Ερντογάν για το Κυπριακό

Για «ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Yπουργείου Εξωτερικών Στράτος Ευθυμίου, απαντώντας στις νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Ευθυμίου δήλωσε: «Για μία ακόμη φορά η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει τον θύτη με το θύμα, προχωρώντας σε ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου