ΔΙΕΘΝΗ

Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για νοθεία στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου

λευκός-οίκος-δεν-υπάρχουν-στοιχεία-γι-641057

«Δεν υπάρχουν στοιχεία» για νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, σχολιάζει ο Λευκός Οίκος έπειτα από τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι «εκατομμύρια» ψήφισαν παράνομα τη Χίλαρι Κλίντον.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στην ομάδα του εκλεγέντος προέδρου, σημειώνοντας: «Αυτό που μπορώ να πω, αντικειμενικά, είναι ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να στηρίζουν τέτοιο ισχυρισμό».

Οι δηλώσεις Τραμπ ήρθαν έπειτα από το αίτημα επανακαταμέτρησης ψήφων στο Ουισκόνσιν, το οποίο κατέθεσε η Τζιλ Στάιν, υποψήφια των Πράσινων στις προεδρικές εκλογές, και το οποίο στήριξε πρόσφατα και η Χίλαρι Κλίντον.

Η υποψήφια των Πρασίνων υπέβαλε αίτημα και στις αρχές της Πενσιλβάνια για επανακαταμέτρηση ψήφων στην Πολιτεία. Το αίτημα κατατέθηκε σε περισσότερες από 100 εκλογικές περιφέρειες στην Πενσιλβάνια.

Ο Τραμπ ισχυρίζεται έτσι ότι όχι μόνο επικράτησε στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, αλλά ότι απέσπασε και την λαϊκή ψήφο (η Κλίντον πήρε περίπου 2 εκατ. περισσότερες ψήφους από ό,τι ο Τραμπ, αλλά έχασε τους εκλέκτορες).

Φυσικά, οι κατηγορίες του εκλεγμένου προέδρου ήρθαν χωρίς αποδείξεις.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε, επίσης, ότι ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο. Είναι μία από τις ελάχιστες συνομιλίες που είχαν οι δύο άνδρες έπειτα από την εκλογή Τραμπ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου