ΔΙΕΘΝΗ

Μυστήριο με την άστεγη έφηβη της Ρώμης – Είναι η Μαντλέν ΜακΚέιν;

μυστήριο-με-την-άστεγη-έφηβη-της-ρώμης-647977

Μυστήριο περιβάλλει την ταυτότητα μιας νεαρής κοπέλας που μιλά αγγλικά και εντοπίστηκε να ζει στους δρόμους της Ρώμης.

Η ξανθιά κοπέλα, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 15 χρονών, έχει συγκεντρώσει την προσοχή πολλών Ιταλών, λόγω της ευγενικής συμπεριφοράς της και της ανικανότητά της να μιλά ιταλικά. Οι κάτοικοι της Ρώμης λένε ότι αρνείται να δεχτεί χρήματα και πως απαντά σε ερωτήσεις στα αγγλικά.

Οι χρήστες του διαδικτύου, λένε ότι μοιάζει αρκετά σε ορισμένα κορίτσια που έχουν εξαφανιστεί, όπως την Αμάντα Αντλέϊ, που απήχθη από το Μίτσιγκαν το 2008, την Μαρία – Μπριγκίτ Χένσελμαν, που εξαφανίστηκε από τη Γερμανία το 2008 αλλά και την Μαντλέν ΜακΚέιν, που εξαφανίστηκε το 2007.

Η αστυνομία της Ιταλίας έχει προσπαθήσει να αναγνωρίσει το κορίτσι που δεν έχει διαβατήριο, ταυτότητα ή κάποιο άλλο στοιχείο με το όνομά της σε αυτό.

Οι ντόπιοι ανέφεραν πως απαντά στο όνομα «Μαρία», αλλά η αστυνομία δηλώνει πως τους έχει δώσει διαφορετικά ονόματα.

Οι χρήστες του διαδικτύου προσπαθούν τώρα να αναγνωρίσουν το κορίτσι προκειμένου να κάνει Χριστούγεννα με τους δικούς της. Μάλιστα υπάρχει ολόκληρο άρθρο στην ιστοσελίδα «Missing Persons of America» αφιερωμένο στη «Μαρία».

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν πως μπορεί να είναι η Μαντλέν ΜακΚέιν που θα είναι τώρα 13 ετών. Η Μαντλέν έχει ένα διακριτικό σημάδι στο μάτι της και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς αν πρόκειται γι’ αυτήν» αναφέρει η ιστοσελίδα.

Το κορίτσι δεν φέρει προσωπικά αντικείμενα και φέρεται να φορά την ίδια φούστα, το ίδιο αδιάβροχο σακάκι και το ίδιο μαύρο παντελόνι εδώ και εβδομάδες.

Η υπόθεση της «Μαρίας» έχει απασχολήσει και την ιταλική τηλεοπτική εκπομπή «Chi l’ha Visto» (Ποιος την έχει δει;) και συγκέντρωσε την παγκόσμια προσοχή.

Η Λορένα Κολομπάνι, έγραψε στην σελίδα στο Facebook του «Missing Persons of America» για να εκφράσει τις ανησυχίες της σχετικά με την νεαρή κοπέλα. Όπως έγραψε: «Δεν ξέρω αν είναι Αμερικανίδα. Την έχω δει στους δρόμους της Ρώμης. Κοιμάται έξω και νομίζω πως έχει ψυχολογικά προβλήματα. Αλλά μοιάζει σαν να μην έχει κάνει αυτό το είδος της ζωής στο παρελθόν γιατί δεν δέχεται χρήματα και είναι πολύ προσεκτική ενώ συμπεριφέρεται σωστά ακόμη και όταν τρώει. Νομίζω πως είναι ξένη γιατί δεν μιλά καθόλου ιταλικά».

Πηγή: Daily Mail

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου