ΔΙΕΘΝΗ

Δεκαοκτώ οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό του τρένου στην Ολλανδία

δεκαοκτώ-οι-τραυματίες-από-τον-εκτροχ-651002

Δέκα οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα Παρασκευή όταν βυτιοφόρο όχημα, που μετέφερε γάλα, συγκρούστηκε με επιβατική αμαξοστοιχία στη βόρεια Ολλανδία, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας ότι εξαιτίας της σύγκρουσης το τρένο εκτροχιάστηκε.

«Εντεκα εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, τρεις φέρουν σοβαρότερα τραύματα, ωστόσο η ζωή τους δεν απειλείται» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κίριελ Χάμστρα, εκπρόσωπος Τύπου των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της περιοχής Γκρόνινγκεν, ο οποίος μετέβη στο σημείο του ατυχήματος.

Οι πιο ελαφρά τραυματισμένοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στον κοντινό σταθμό της πυροσβεστικής, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας του Γκρόνινγκεν, Ερνεστ Ζινσμέγιερ.

Στο τρένο επέβαιναν περίπου 40 άνθρωποι, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το φορτηγό, που είχε μόλις ξεκινήσει από αγρόκτημα στην περιοχή Βίνσουμ, «πιθανόν συγκρούστηκε με το τρένο καθώς διέσχιζε τις σιδηροδρομικές γραμμές σε περιοχή που δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας» επισήμανε η τοπική αστυνομία στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες»

«Δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες. Για κάποιο λόγο, ο οδηγός προφανώς δεν είδε το τρένο…» εξήγησε ο Χάμστρα.

Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας, ο οποίος τραυματίστηκε, συνελήφθη και «οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα».

«Θα ανακριθεί, με την παρουσία δικηγόρου, ως ύποπτος» έκανε γνωστό η αστυνομία του Γκρόνινγκεν.

Ειδικοί της τοπικής αστυνομίας και της εθνικής αστυνομίας ξεκίνησαν έρευνα για τη διαλεύκανση «των συνθηκών» του ατυχήματος.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, μεταξύ αυτών ελικόπτερο κι ασθενοφόρα, μετέβησαν στο σημείο του ατυχήματος «μαζικά προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε όσους το είχαν ανάγκη», σύμφωνα με τον Χάμστρα.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 12.00 τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας) σε περιοχή όπου το σιδηροδρομικό δίκτυο περνά μέσα από πολλές πεδιάδες, κατά μήκος καναλιού, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου