ΔΙΕΘΝΗ

Πεθερά έκλεψε τα γαμήλια δώρα του γιου της

πεθερά-έκλεψε-τα-γαμήλια-δώρα-του-γιου-651828

Πρόστιμο 1.200 ευρώ επέβαλε αυστριακό δικαστήριο σε μια γυναίκα για την κλοπή των γαμήλιων δώρων του γιου της!

Το νιόπαντρο ζευγάρι είχε δώσει στην γυναίκα, που κατάγεται από την Τουρκία, τα χρυσά κοσμήματα, που ήταν γαμήλια δώρα τους, για να τα φυλάξει. Το ζευγάρι ζει στο δυτικό κρατίδιο του Vorarlberg της Αυστρίας, αλλά παντρεύτηκε στην Τουρκία.

Στην Τουρκία η παράδοση θέλει οι καλεσμένοι να δίνουν στους νεόνυμφους χρυσό (με τη μορφή κερμάτων ή κοσμημάτων). Το ζευγάρι έλαβε χρυσά δώρα συνολικής αξίας περίπου 20.000 ευρώ και ζήτησε από τη μητέρα του γαμπρού να τα πάρει μαζί της στο σπίτι της στην Αυστρία και να τα κρατήσει σε ένα ασφαλές μέρος, μέχρι που να τα ζητούσαν και πάλι.

Δύο χρόνια αργότερα, το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει και συμφώνησε να μοιράσουν στη μέση τα γαμήλια δώρα τους, αλλά όταν ζήτησαν από την γυναίκα να τους δώσει πίσω τα κοσμήματα, αυτή αρνήθηκε πως τα είχε πάρει εξ’ αρχής.

Η περίεργη αυτή υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, όπου συγγενείς και φίλου των δύο οικογενειών εμφανίστηκαν ως μάρτυρες. Όπως αποδείχθηκε, η μητέρα του γαμπρού είχε καταχραστεί το χρυσό και είπε ψέματα.

Ο δικαστής είπε πως δεν είχε συναντήσει ποτέ ξανά μία παρόμοια υπόθεση όπου τόσοι πολλοί από τους μάρτυρες να λένε ψέματα ενώ πρόσθεσε πως υπήρχαν τόσες πολλές οικογενειακές βεντέτες. Τόνισε ακόμη πως η γυναίκα πούλησε το χρυσό και πως το εν διαστάσει ζευγάρι δεν μπορούσε να πάρει πίσω τα δώρα του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου