ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Πολίτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη έξω από το γερμανικό προξενείο

αφγανιστάν-πολίτες-σκοτώθηκαν-σε-έκρ-659367

Αρκετοί πολίτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη έξω από το προξενείο της Γερμανίας στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν, αλλά όλοι οι Γερμανοί υπήκοοι στο συγκρότημα έχουν διασωθεί, ανακοίνωσε ο αστυνομικός διοικητής της τοπικής περιφέρειας χθες.

Προηγουμένως εκπρόσωπος της αφγανικής αστυνομίας ανέφερε ότι υπάρχουν δύο νεκροί και τουλάχιστον 84 τραυματίες.

Ο Σαγιέντ Καμάλ Σαντάτ, επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Μπαλχ, είπε ότι αυτοί που είχαν τραυματιστεί από τα θραύσματα γυαλιού στην ισχυρή έκρηξη βρίσκονται σε τοπικά νοσοκομεία.

Οι αφγανικές ειδικές δυνάμεις συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό των δραστών αλλά δεν συναντούν πια αντίσταση, είπε. Η περιοχή θα αποκλειστεί μέχρι το πρωί και οι έρευνες θα συνεχιστούν μετά το ξημέρωμα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται στο χώρο της έκρηξης και ότι ο υπουργός εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει μια ειδική ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για την επίθεση, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα πιό πρόσφατα δεδομένα, υπάρχουν δύο νεκροί και τουλάχιστον 84 τραυματίες.

Την ευθύνη της έκρηξης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι είπαν σε ανακοίνωσή τους ότι η επίθεση διαπράχθηκε «σε αντίποινα» για τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα τα οποία είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άμαχοι στην Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν την 3η Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου