ΔΙΕΘΝΗ

Τα θερινά παπικά ανάκτορα άνοιξαν για το κοινό. Το εντυπωσιακό Καστέλ Γκαντόλφο [εικόνες]

τα-θερινά-παπικά-ανάκτορα-άνοιξαν-για-676807

Ο κόσμος μπορεί να δει πλέον πώς κάνει διακοπές ένας Ποντίφικας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έσπασε την παράδοση και άνοιξε για το κοινό τα θερινά παπικά ανάκτορα.

Πρόκειται για το Αποστολικό Παλάτι στο Καστέλ Γκαντόλφο, το οποίο εδώ και αιώνες αποτελεί τη θερινή κατοικία για τον ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας. Βρίσκεται 25 χλμ. έξω από τη Ρώμη, στη λίμνη Αλμπάνο.

Από τις 22 Οκτωβρίου οι επισκέπτες μπορούν να δουν για πρώτη φορά 20 δωμάτια του παλατιού, ανάμεσά τους την ιδιωτική βιβλιοθήκη και το παρεκκλήσι, όπως και την απλή κρεβατοκάμαρα στην οποία κοιμάται ο εκάστοτε Πάπας.


Το ιδιωτικό παρεκκλήσι του Πάπα

Σε αυτά τα δωμάτια έχει γραφτεί ιστορία, καθώς όπως αναφέρει το CNN, κατά τη ναζιστική κατοχή Εβραίες γυναίκες γεννούσαν εκεί τα δωμάτιά τους, ενώ τις έκρυβε ο Πάπας Πίος ΙΒ. Επίσης, εκεί έχουν πεθάνει δύο Ποντίφικες, ο Πάπας Πιος ΙΒ και ο Πάπας Παύλος ΣΤ.

Οσο για τον Πάπα Φραγκίσκο, έχει επισκεφθεί το Παλάτι λίγες φορές από το 2013, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, αλλά ποτέ δεν έχει διανυκτερεύσει εκεί. Δεν είναι ο μοναδικός Ποντίφικας ο οποίος έχει γυρίσει την πλάτη στα θερινά ανάκτορα.

Το υπνοδωμάτιο του Πάπα

«Από τους 33 Ποντίφικες που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει το Καστέλ Γκαντόλφο, μόνο οι 15 το έκαναν», ανέφερε ο δρ. Σάντρο Μπαρμπάγκλιο, έφορος του Μουσείου του Βατικανού.


Η αίθουσα του εκκλησιαστικού συμβουλίου

Αυτός που το χάρηκε περισσότερο πάντως ήταν ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’, ο οποίος μάλιστα έφτιαξε εκεί και πισίνα, ενώ είχε προκαλέσει αίσθηση όταν οι παπαράτσι τον φωτογράφισαν εκεί με βερμούδα.


Η αίθουσα του θρόνου

Πριν δώσει πρόσβαση στα δωμάτια, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επιτρέψει από το 2014 τις επισκέψεις του κοινού στους κήπους του παλατιού, ενώ από πέρυσι γίνονται και βόλτες μέσα σε αυτούς, με ένα λευκό τρένο. Οι «σταθμοί» περιλαμβάνουν και την οργανική φάρμα του Πάπα Βενέδικτου, που περιλαμβάνει αγελάδες, κοτέτσι και μελίσσια.


Η σκάλα που οδηγεί στα ιδιωτικά διαμερίσματα του Πάπα

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου