ΔΙΕΘΝΗ

Ο σούπερ τυφώνας Χαΐμα πλησιάζει στις ακτές των Φιλιππίνων

ο-σούπερ-τυφώνας-χαΐμα-πλησιάζει-στις-682379

Ενας σούπερ τυφώνας ετοιμάζεται να πλήξει μέσα στις επόμενες ώρες τις βορειοανατολικές περιοχές των Φιλιππίνων και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο εκτεταμένων καταστροφών και θυμάτων.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο μάλιστα για κίνδυνο να επαναληφθεί η απίστευτη θεομηνία του 2013 με τον τυφώνα Χαϊάν που είχε προκαλέσει τον θάνατο σε περίπου 10.000 ανθρώπους και καταστροφές που έφτασαν στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τυφώνας Χαΐμα, γίνεται όλο και πιο ισχυρός καθώς πλησιάζει στη Λουζόν, με τις αρχές να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού τη Μανίλα, αλλά κι άλλες περιοχές, στα βόρεια της νήσου.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο τυφώνας θα πλήξει τη χώρα με ταχύτητα ανέμων που θα φτάνουν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα και θα προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες, που σε ορισμένες περιπτώσεις τα νερά θα φτάσουν σε ύψος τα 5 μέτρα. Οι αρχές έχουν κηρύξει πέντε επαρχίες σε ύψιστο συναγερμό και καλούν τους κατοίκους των παραλιακών περιοχών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αναζητώντας καταφύγιο σε άλλες, ασφαλείς περιοχές.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου