ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊλάνδη: Επιδεινώθηκε η υγεία του 88χρονου βασιλιά Μπουμίμπολ

ταϊλάνδη-επιδεινώθηκε-η-υγεία-του-88χρο-688901

Η κατάσταση της υγείας του βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμίμπολ Αντουλιαντέι, ο οποίος βρίσκεται στον θρόνο επί 70 χρόνια, επιδεινώθηκε την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσαν τα ανάκτορα.

Ο γηραιός μονάρχης έχει τεθεί σε αναπνευστική υποστήριξη και υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση. Νωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Πραγιούτ Τσαν-Ότσα ακύρωσε την προγραμματισμένη περιοδεία του στην επαρχία Τσονμπούρι και συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο Μάχα Βατζιραλόνγκορν ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τη Γερμανία όπου βρισκόταν.

Η κυβέρνηση έχει καλέσει τους πολίτες να “μην ακούν” τις φήμες που κυκλοφορούν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αλλά να περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι ντυμένοι στα ροζ –το χρώμα του βασιλιά– έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο Σιριράι της Μπανγκόκ για να προσευχηθούν για την υγεία του 88χρονου Μπουμίμπολ. Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το νοσοκομείο έχουν αυξηθεί.

Ο βασιλιάς έχει νοσηλευτεί κατ’ επανάληψη σε αυτό το νοσοκομείο τα δύο τελευταία χρόνια, για νεφρική ανεπάρκεια, καρδιολογικά προβλήματα και λοιμώξεις του αναπνευστικού. Έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή του στις 11 Ιανουαρίου, στο ανάκτορό του στην Μπανγκόκ.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς που βρίσκεται στο νοσοκομείο ανέφερε ότι και τα τέσσερα παιδιά του Μπουμίμπολ, συμπεριλαμβανομένου και του πρίγκιπα διαδόχου, τον επισκέφθηκαν σήμερα.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης δεν έχει πολιτική εξουσία όμως θεωρείται ο “συγκολλητικός παράγοντας” του έθνους και προστατεύεται αυστηρά από τη νομοθεσία, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτ

Πέρσι το καλοκαίρι ένας άνδρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών και μια γυναίκα σε κάθειρξη 28 ετών επειδή είχαν αναρτήσει στο Facebook μηνύματα που θεωρήθηκαν προσβλητικά για τη βασιλική οικογένεια.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου