ΔΙΕΘΝΗ

25 νεκροί από τους νέους βομβαρδισμούς της Ρωσίας στο Χαλέπι

25-νεκροί-από-τους-νέους-βομβαρδισμούς-τ-689596

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στις νέες βομβαρδιστικές επεμβάσεις της Ρωσίας εναντίον των ανταρτών που βρίσκονται στις γειτονιές ανατολικά του Χαλεπίου. Πρόκειται για τους πιο σοβαρούς βομβαρδισμούς που έχουν σημειωθεί στη Συρία το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως καταγγέλλει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και παιδιά. Μάλιστα κάτοικοι αναφέρουν ότι ανάμεσα στους στόχους που επλήγησαν ήταν ένα ιατρικό κέντρο και μία παιδική χαρά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, οι βομβαρδισμοί είχαν πολύ μεγάλη ισχύ αν και την προηγούμενη εβδομάδα το συριακό καθεστώς ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τους βομβαρδισμούς στη Συρία.

Τόσο η Μόσχα όσο και η Δαμασκός, δήλωσαν ότι η μείωση στοχεύει στο να επιτρέψει στους αμάχους να εγκαταλείψουν τις πληγείσες γειτονιές.

Η κίνηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο αυξανόμενης διεθνούς κατακραυγή σχετικά με την τύχη των 250.000 πολιτών που εξακολουθούν να ζουν στις περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση της Συρίας.

Οι νέοι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι πιθανότατα θα βλάψουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών δυνάμεων.

(zougla.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου