ΔΙΕΘΝΗ

Κατακραυγή στην Ινδία για τον θάνατο 13χρονης μετά από 68 ημέρες θρησκευτικής νηστείας

κατακραυγή-στην-ινδία-για-τον-θάνατο-13χ-691322

Έρευνα στους γονείς ενός 13χρονου κοριτσιού που πέθανε την περασμένη εβδομάδα μετά από θρησκευτική νηστεία που διήρκησε 68 ημέρες, ξεκίνησαν οι αρχές στην Ινδία.

Η αστυνομία στην νότια πόλη Hyderabad δήλωσε στο BBC πως θέλουν να μάθουν αν η 13χρονη Aradhana Samdariya αναγκάστηκε να νηστέψει. Οι γονείς της επιμένουν πως η νηστεία έγινε εθελοντικά, όπως ορίζεται στον ζαϊνισμό, μία από τις πιο αρχαίες θρησκείες του κόσμου.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει μια έντονη συζήτηση σχετικά με την πρακτική της θρησκευτικής νηστείας στην Ινδία.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Aradhana έζησε επί 68 ημέρες μόνο με βραστό νερό. Δύο ημέρες αφότου σταμάτησε τη νηστεία την περασμένη εβδομάδα, η κοπέλα πέθανε.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι δυνατόν για το ανθρώπινο σώμα να επιβιώσει χωρίς φαγητό για πάνω από δύο μήνες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως έγινε καταγγελία για τους γονείς της κοπέλας από μια οργάνωση για τα δικαιώματα του παιδιού.

Εθελοντική νηστεία

«Οι γονείς – – Laxmi Chand και Manshi Samdariya – κρατούνται ως ένοχοι με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, και σκληρότητα σε βάρος ανηλίκων» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι γονείς, πλούσιοι κοσμηματοπώλες, αρνούνται ωστόσο πως ανάγκασαν την κόρη τους να προχωρήσει στη νηστεία. «Ζήτησε άδεια για upvaas (νηστεία που περιλαμβάνει την αποκήρυξη του φαγητού). Της ζητήσαμε να σταματήσει μετά από 51 ημέρες αλλά δεν ήθελε. Η νηστεία της ήταν εθελοντική. Κανείς δεν την ανάγκασε» δήλωσε ο πατέρας της.

Ωστόσο, οι κοινωνικοί ακτιβιστές απορρίπτουν τον ισχυρισμό της οικογένειας. «Όλο το έθνος θα έπρεπε να ντρέπεται για το γεγονός πως μια τέτοια πρακτική εξακολουθεί να υφίσταται. Ο γκουρού του πατέρα συμβούλευσε την οικογένεια πως αν νηστέψει για 68 ημέρες, η επιχείρησή του θα είναι επικερδής» δήλωσε στο BBC ο ακτιβιστής Achyut Rao.

«Η κοπέλα έπινε μόνο νερό από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Ούτε λίγο αλάτι, ή λεμόνι ή οτιδήποτε άλλο» δήλωσε ο Rao επικρίνοντας επίσης την οικογένεια και για έναν ακόμη λόγο. «Το σοκαριστικό είναι πως η οικογένεια είναι ευτυχής που η κόρη τους επιλέχθηκε από τον Θεό».

Ο θάνατος της κοπέλας έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας με πολλούς να καταδικάζουν αυτή την απαρχαιωμένη πρακτική και να ζητούν την απαγόρευσή της ενώ δεν λείπουν και τα οργισμένα μηνύματα προς την οικογένειά της.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου