ΔΙΕΘΝΗ

Στην σκιά της χυδαιότητας η δεύτερη τηλεμαχία Κλίντον-Τραμπ σε λίγες ώρες

στην-σκιά-της-χυδαιότητας-η-δεύτερη-τη-691686

Η Αμερική και ο κόσμος όλος καρφώνουν τα μάτια τους στο δεύτερο ντιμπέιτ Χίλαρι – Τραμπ στην σκιά της θύελλας από τη δημοσιοποίηση των σεξιστικών σχολίων για τις γυναίκες που εκστομίζονταν το 2015 με έπαρση από τον νεοϋορκέζο μεγιστάνα -ο οποίος πλέον «αποκηρύσσεται» μαζικά από στελέχη των Ρεπουμπλικανών.

Δίνοντας δείγματα γραφής για το τί μπορεί να ακολουθήσει στο ντιμπέιτ, ο Τραμπ έχει αντεπιτεθεί, επαναφέροντας καταγγελίες κατά του Μπιλ Κλίντον για βιασμό το 1978, και κατηγορώντας την Χίλαρι για «εκφοβισμό των θυμάτων του».

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον θα «συναντηθούν» στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σεν Λούις στο Μιζούρι για τη δεύτερη τηλεοπτική τους αναμέτρηση, στην τελευταία πράξη ενός καταστροφικού Σαββατοκύριακου για τον Τραμπ.

Η μονομαχία θα αρχίσει στις 21.00 (05.00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας).

Στην βιντεοσκοπημένη επί της ουσίας -μη- απολογία του, ο Τραμπ «έκλεισε» λέγοντας: «Ο Μπιλ Κλίντον έχει στην πραγματικότητα κακοποιήσει γυναίκες και η Χίλαρι Κλίντον έχει εκφοβίσει, επιτεθεί και ντροπιάσει τα θύματά του. Θα το συζητήσουμε περισσότερο αυτό τις επόμενες ημέρες. Θα σας δω στο ντιμπέιτ την Κυριακή».

Ο Κλίντον, ο βιασμός και ο «αηδιαστικός» Τραμπ

Λίγες ώρες αργότερα -και ενώ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποχωρήσει από την κούρσα, ανάρτησε στο Twitter βίντεο γυναίκας η οποία έχει κατηγορήσει τον Μπιλ Κλίντον για βιασμό το 1978 όταν ήταν γενικός εισαγγελέας στο Αρκανσο. Ο Μπιλ Κλίντον είχε αρνηθεί τις κατηγορίες της Χουανίτα Μπρόντικ όταν αυτές ήλθαν στη δημοσιότητα το 1999.

Ο Τραμπ έκανε επίσης retweet αναρτήσεις της ίδιας της Μπρόντρικ, στις οποίες αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Χίλαρι χαρακτηρίζει τα σχόλια Τραμπ ’φρικτά’ όταν ζει και προστατεύει έναν ’Βιαστή’. Οι πράξεις της είναι φρικτές».

Ο σύμβουλος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, δήλωσε την Κυριακή ότι αμφότεροι Τραμπ και Κλίντον έχουν ζητήματα στην προσωπική τους ζωή που μπορεί να τους φέρουν σε δύσκολη θέση, και ο μεγιστάνας μπορεί να αναφερθεί στο ντιμπέιτ σε «επιθέσεις» Κλίντον κατά γυναικών που έχουν διατυπώσει κατηγορίες κατά του Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική κακοποίηση.

Το επιτελείο της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον δεν έχει απαντήσει στις κατηγορίες. Ο επικεφαλής της εκστρατείας Τζον Ποντέστα χαρακτήρισε τον Τραμπ «αηδιαστικό», κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις του 2015.

Πάντως θα ήταν κάπως ριψοκίνδυνο για τον Τραμπ να αναφερθεί στις απιστίες του Μπιλ Κλίντον. Σύμφωνα με τους New York Times, δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η πλειονότητα των αμερικανών ψηφοφόρων δεν ενδιαφέρεται να ξανακούσει ιστορίες για τη συμπεριφορά του Μπιλ Κλίντον.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου