ΔΙΕΘΝΗ

Συνέλαβαν… περιστέρι γιατί μετέφερε απειλητικό μήνυμα για τον πρωθυπουργό της Ινδίας

συνέλαβαν-περιστέρι-γιατί-μετέφερε-696967

Ενα περιστέρι, που πιθανότατα προερχόταν από το Πακιστάν, συνέλαβαν οι αρχές της Ινδίας, καθώς μετέφερε απειλητικό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι. Το μήνυμα ήταν γραμμένο στα Ουρντού, μία γλώσσα που ομιλείται στο Πακιστπάν, και ανέφερε: «Μόντι Τζι, μην θεωρείς πως είμαστε ίδιοι, όπως κατά τη διάρκεια του 1971 (πόλεμος Ινδίας-Πακιστάν).Τώρα κάθε παιδί είναι έτοιμο να πολεμήσει απέναντι στην Ινδία».

Το πουλί βρέθηκε στο Pathankot στο βόρειο κρατίδιο του Πουντζάμπ ενώ ανάλογα μηνύματα προς τον Ναρέντρα Μόντι, τα οποία έφτασαν με δύο… μπαλόνια, εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή την Κυριακή.

Όπως αναφέρουν οι Times of India, ο επιθεωρητής της αστυνομίας Ραμές Κουμάρ διαβεβαίωσε ότι το περιστέρι κρατείται ότι οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πουλιά έχουν χρησιμοποιηθεί σε μια μακροπρόθεσμη διαμάχη μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν. Πέρυσι ένα περιστέρι συνελήφθη όταν κατηγορήθηκε ότι είναι κατάσκοπος καθώς βρέθηκε κοντά στα σύνορα μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν και ήταν εξοπλισμένο με μια συσκευή. Τότε το πουλί το οποίο είχε μια διεύθυνση και έναν αριθμό τηλεφώνου στην ουρά του γραμμένα στην πακιστανική ουρντού, ελέγχθηκε με ακτίνες Χ για να εντοπιστεί αν μεταφέρει μια φωτογραφική μηχανή κατασκόπων, πομπό ή κρυμμένα τσιπ. Επιπλέον, το 2013, οι ινδικές δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν ένα νεκρό γεράκι το οποίο ήταν εξοπλισμένο με μια μικρή κάμερα και το 2010 τέθηκε υπό κράτηση ένα άλλο περιστέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου