ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ερντογάν κλείνει παιδικό κανάλι στο κυνήγι του κατά της τρομοκρατίας

ο-ερντογάν-κλείνει-παιδικό-κανάλι-στο-699070

Ζουν σε έναν κόσμο μαγικό, έλεγε το τραγουδάκι των τίτλων αρχής ενός από τα πιο δημοφιλή καρτούν στον κόσμο, των Στρουμφ.

Ο αιώνιος εχθρός τους δεν ήταν άλλος από τον κακό μάγο Δρακουμέλ που ήθελε να τα καταστρέψει. Ότιδεν κατάφερε αυτός, μετά τις απίθανε ήττες που υφίστατο κάθε φορά ως κλασικό γκαφατζής, επιχειρεί τώρα ο… Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκαθάρισης που ξεκίνησε ανελέητα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, δεν ξέφυγαν φυσικά και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, 39 εκ των οποίων έβαλαν λουκέτο.

Ανάμεσα τους και το κουρδικό κανάλι «Zarok TV», το οποίο μεταδίδει αμιγώς παιδικό πρόγραμμα, όπως τα Στρουμφάκια αλλά και ο επίσης δημοφιλής στις νεότερες γενιές… Μπομπ Σφουγγαράκης. Ο σταθμός λειτουργούσε από το 2015 μεταδίδοντας στην κουρδική παιδικά προγράμματα.

Το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) καταδίκασε την επίθεση της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντάς την ρατσιστική και λέγοντας: «Το γεγονός ότι έκλεισαν το κανάλι των παιδιών δείχνει πόσο ο Ερντογάν φοβάται τις νέες γενιές. Αλλά τι ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν τα παιδιά στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου;».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου