ΔΙΕΘΝΗ

Ενισχύθηκε ο τυφώνας Μάθιου. Ανεμοι με ταχύτητα έως και 260 χλμ. την ώρα

ενισχύθηκε-ο-τυφώνας-μάθιου-ανεμοι-με-699557

Με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα που φτάνει ακόμη και τα 260 χλμ. την ώρα κινείται ο τυφώνας Μάθιου προς την Κούβα και την Τζαμάικα.

Ο τυφώνας ενισχύθηκε σήμερα και το Εθνικό Κέντρο των ΗΠΑ τον κατέταξε στην κατηγορία 5, την ισχυρότερη στη σχετική κλίμακα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η ταχύτητα των ανέμων του μπορεί να καταστρέψει σπίτια.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα στον Ατλαντικό Ωκεανό μετά τον Φίλιξ το 2007, και αναμένεται να πλήξει τη νότια ακτή της Τζαμάικα, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας και το μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου της. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τις κύριες τουριστικές περιοχές του νησιού, όπως το Μοντέγκο Μπέι στον βορρά.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μόργκαν, διευθυντής Επικοινωνιών στο γραφείο του πρωθυπουργού. «Ελπίζουμε πως ο κυκλώνας δεν θα μας χτυπήσει, αλλά αν το κάνει, βάζουμε τα δυνατά μας για να εξασφαλίσουμε ότι θα είμαστε όσο το δυνατόν προετοιμασμένοι», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι η αστυνομία και ο στρατός βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ενώ έχουν ανοίξει καταφύγια σε όλο το νησί.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου