ΔΙΕΘΝΗ

Ταυτοποιήθηκαν οι βομβιστές που σκόρπισαν τον θάνατο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

ταυτοποιήθηκαν-οι-βομβιστές-που-σκόρ-823933

Ένας Ουζμπέκος, ένας Κιργίζιος και ένας Ρώσος μουσουλμάνος τσετσενικής καταγωγής από την περιοχή του Νταγκεστάν ήταν οι τρεις αυτουργοί της πολύνεκρης επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές. Σε αυτή έχασαν τη ζωή τους 42 άνθρωποι (σ.σ.: Μεταξύ των οποίων και οι τρεις δράστες), ενώ 239 άτομα τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία της Τουρκίας πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε 16 κατοικίες στην Κωνσταντινούπολη και προσήγαγε συνολικά 13 άτομα, που φέρονται να σχετίζονται με το τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα. Από τους προσαχθέντες οι τρεις είναι πολίτες ξένων χωρών.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία μετά από έρευνα που πραγματοποίησε στην κατοικία που είχαν ενοικιάσει στην Κωνσταντινούπολη οι τρεις δράστες της επίθεσης.

Ο Τσετσένος δράστης Οσμάν Βαντίμοφ, ο οποίος είχε ρωσική ιθαγένεια, είχε εισέλθει στην Τουρκία από το τη Ράκα της Συρίας, πόλη που αποτελεί προπύργιο του Ισλαμικού Χαλιφάτου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου