ΔΙΕΘΝΗ

Βαλς: Η Ευρώπη δεν μπορεί να φιλοξενεί πια τόσους μετανάστες

βαλς-η-ευρώπη-δεν-μπορεί-να-φιλοξενεί-π-216152

Την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να περιορίσει τον αριθμό των μεταναστών που θα φιλοξενούνται στα κράτη-μέλη εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με ξένους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Suddeutche Zeitung, ο κ. Βαλς τόνισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να φιλοξενεί τόσους πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες. «Δεν είναι δυνατόν» δήλωσε ο ίδιος, και συνέχισε: «Ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ είναι απαραίτητη για το μέλλον της ένωσης. Αν δεν το κάνουμε αυτό, ο κόσμος θα πει: “Φτάνει Ευρώπη”».

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, το γραφείο Tύπου του Γάλλου πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση επί του ζητήματος, αναφέροντας ότι αυτό που εννοούσε ο κ. Βαλς είναι ότι η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να παίρνει τόσους πολλούς μετανάστες.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όμως, αυτό που είναι εμφανές είναι πως η Γαλλία επιμένει σε αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους. Η Deutsche Welle τονίζει ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είναι αντιμέτωπη με ισχυρές πολιτικές πιέσεις για να αλλάξει την προσφυγική της πολιτική.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου