ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Η Γαλλία βομβαρδίζει την ISIS για δεύτερη φορά

συρία-η-γαλλία-βομβαρδίζει-την-isis-για-δε-286528

Στη δεύτερη αεροπορική επιδρομή στη Συρία, στοχεύοντας για μία ακόμη φορά κέντρα εκπαίδευσης τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους προχώρησε η Γαλλία τη νύχτα της Πέμπτης, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της χώρας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν προαναγγέλλοντας και άλλες στο μέλλον.

«Η Γαλλία χτύπησε το βράδυ το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα (Ανατολική Συρία). Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε και η τελευταία», τόνισε ο γάλλος υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1. Δύο βομβαρδιστικά Rafale, με τα συνοδευτικά τους αεροσκάφη, απογειώθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι στόχοι επιτεύχθηκαν, διευκρίνισε ο Λε Ντριάν.

Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό, πρόκειται για κέντρα εκπαίδευσης ξένων τζιχαντιστών, με αποστολή να επιστρέψουν στη Γαλλία για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις και όχι να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Σε ερώτηση σχετικά με τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ο Λε Ντριάν υποστήριξε ότι «σε ένα ποσοστό 80% έως 90%, τα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας δεν στοχεύουν το Ισλαμικό Κράτος, αλλά κατά προτεραιότητα την ασφάλεια του Μπασάρ αλ Ασαντ».

«Η Ρωσία θεωρεί ότι πρέπει να προστατεύσει τον Μπασάρ και εμείς θεωρούμε ότι ο Μπασάρ δεν αποτελεί μέρος της λύσης. Ο Μπασάρ δολοφονεί τον λαό του», πρόσθεσε ταυτιζόμενος σχεδόν πλήρως με τις θέσεις της Ουάσινγκτον.

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο Λε Ντριάν εξήγησε ότι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο περιπλέκεται η επιλογή των στόχων είναι το γεγονός ότι η ISIS χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό ως ασπίδα. «Η οργάνωση έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε παιδιά γυναίκες και πολίτες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Οι αξιωματούχοι κρύβονται σε σχολεία, τεμένη, νοσοκομεία», εξήγησε.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου