ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος δεν βλέπει τηλεόραση

γιατί-ο-πάπας-φραγκίσκος-δεν-βλέπει-τη-498848

Από τον Ιούλιο του 1990 αποφεύγει τον «πειρασμό» της τηλεόρασης ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως αποκάλυψε η Independent. Ο Ποντίφικας δήλωσε ότι απέχει από το να παρακολουθεί τηλεόραση μετά την υπόσχεση που έδωσε στην Παναγία.

«Δεν έχω παρακολουθήσει τηλεόραση από το 1990. Είναι μια υπόσχεση στην Παναγία τη νύχτα της 15ης Ιουλίου του 1990. Είπα στον εαυτό μου: Δεν είναι για μένα» δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα της Αργεντινής La Voz del Pueblo, και την οποία επικαλείται η Independent.

Ο Πάπας αποκάλυψε επίσης ότι δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και αφιερώνει μόνο 10 λεπτά την ημέρα διαβάζοντας την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, παραδεχόμενος σιωπηρά ότι δεν διαβάζει τα έντυπα του Βατικανού L’ Osservatore Romano και Avvenire.

Ο Πάπας, είναι μεγάλος θαυμαστής του ποδοσφαίρου. Αν και η αγαπημένη του ομάδα San Lorenzo δεν τα πάει καλά στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «η Ελβετική Φρουρά με ενημερώνει κάθε εβδομάδα για τα αποτελέσματα και την θέση κατάταξης στον πίνακα του πρωταθλήματος».

Επίσης, στη συνέντευξή του, μίλησε για τον μεγάλο φόρτο εργασίας του, καθώς και για το γεγονός ότι από τότε που έγινε Ποντίφικας είναι αδύνατο να βγει έξω για να φάει μία πίτσα, που είναι η αδυναμία του. «Το να παραγγείλεις στο σπίτι δεν είναι το ίδιο. Το ωραίο είναι να πας στην πιτσαρία για να τη φας».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου