ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: «Οδηγοί, ελέγξτε την οργή σας στο τιμόνι»

κίνα-οδηγοί-ελέγξτε-την-οργή-σας-στο-500658

Σε μία μεγάλη σχολή οδηγών του Πεκίνου όπου κάθε μήνα εγγράφονται έως και 10 χιλιάδες επίδοξοι οδηγοί, ένα από τα κύρια μηνύματα που οι εκπαιδευτές επιδιώκουν να μεταδώσουν στους μαθητές τους αφορά την υπομονή. «Τους λέω ότι πρέπει να παραμένουν ήρεμοι και να διατηρούν την ψυχραιμία τους», εξήγησε στο CNN ένας βετεράνος εκπαιδευτής της σχολής καθώς γνωρίζει ότι από τις αρχές του 2012 έως και τέλος περασμένου Απριλίου σημειώθηκαν 104 εκατομμύρια κυκλοφοριακές παραβάσεις εξαιτίας των ιδιαίτερα τεταμένων νεύρων των αγανακτισμένων κινέζων οδηγών.

Χάρη στην συνεχιζόμενη ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, κατά τη διάρκεια του 2014, τα ΙΧ παρουσίασαν αύξηση 20% με αποτέλεσμα σήμερα στη χώρα του Δράκου να κυκλοφορούν τουλάχιστον 105 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Την ίδια ώρα και σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάθε χρόνο στις λεωφόρους και τους αυτοκινητοδρόμους της Κίνας σκοτώνονται περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.

«Η επιθετική οδήγηση που προκαλείται από την οργή των οδηγών αποτελεί σοβαρή παράβαση του νόμου η οποία διαταράσσει την κυκλοφοριακή τάξη και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια. Οι οδηγοί οφείλουν να ξεπερνούν την οδική τους οργή», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, έπειτα από το πολλοστό κρούσμα οδικής οργής και βίας το οποίο δίχασε την κινεζική κοινή γνώμη.

Έπειτα από καταδίωξη στην νοτιοδυτική πόλη Τσενγκντού, ένας άνδρας ανάγκασε μία γυναίκα να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό της κάτω από έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο. Έξαλλος στη συνέχεια, αφότου την έσυρε έξω από το αυτοκίνητό της και την έριξε στο δρόμο, άρχισε να την δέρνει άγρια. Όταν όμως αποδείχτηκε ότι η άτυχη γυναίκα είχε κόψει ξαφνικά το δρόμο του οργισμένου οδηγού στην προσπάθειά της να μην χάσει την έξοδο προς τον τελικό της προορισμό, πολλοί από τους υποστηρικτές της στράφηκαν εναντίον της χαρακτηρίζοντας την απρόσεχτη οδήγηση εξίσου απαράδεκτη με την απρόκλητη βία.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου