ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός βρέθηκε στο μπάνιο του ο εγγονός βαθύπλουτου μεγιστάνα του πετρελαίου

νεκρός-βρέθηκε-στο-μπάνιο-του-ο-εγγονό-590699

Νεκρός βρέθηκε στο μπάνιο του σπιτιού του ο 47χρονος Αντριου Γκετί, εγγονός του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Getty Oil Ζαν Πολ Γκετί και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Οπως προέκυψε από την προκαταρκτική έρευνα, ο θάνατος του φαίνεται να είναι φυσικός ή ένα ατύχημα, δήλωσε ο Εντ Γουίντερ, εκπρόσωπος του ιατροδικαστή του Λος Αντζελες και πρόσθεσε ότι οι ερευνητές δεν έχουν προσδιορίσει ακόμη τον ακριβή χρόνο θανάτου.

Το πτώμα του Γκετί βρήκε μία φίλη του περίπου στις 14.18 τοπική ώρα και κάλεσε αμέσως το 911, ωστόσο οι αρχές αποκλείουν η γυναίκα να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με το θάνατο του.

Μια πηγή από την αστυνομία ανέφερε στους Times ότι ο Γκετί βρέθηκε γυμνός από τη μέση και κάτω στο μπάνιο του σπιτιού του στο Hollywood Hills την Τρίτη και έφερε τραύμα από αμβλύ αντικείμενο. Ωστόσο είναι ασαφές κατά πόσον ο θάνατος του προκλήθηκε από πτώση ή κάτι άλλο.

Ο Αντριου Σμιθ, εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Λος Αντζελες (LAPD) επεσήμανε ότι «είναι ακόμη πολύ, πολύ νωρίς για την έρευνα» αλλά είπε ότι με βάση τις αρχικές παρατηρήσεις «δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως για εγκληματική πράξη»

Στο σπίτι του, οι ερευνητές εντόπισαν συνταγογραφούμενα φάρμακα και έμαθαν ότι ο Γκετί δεν αισθανόταν καλά τους τελευταίους μήνες, ρνώ την Τετάρτη είχε προγραμματίσει να τον δει γιατρός.

Στο Σαν Φρανσίσκο, η Αν και ο Γκόρντον Γκετί Getty επιβεβαίωσαν το θάνατο του γιου τους σε μια δήλωση με την οποία ζήτησαν την προστασία της ιδιωτικής ζωής τους κατά τη διάρκεια μιας «εξαιρετικά δύσκολης στιγμής»

Ο 47χρονος Αντριου Γκετί, ήταν ο εγγονός του βαρώνου του πετρελαίου Ζαν Πολ Γκετί και μέρος του ομίλου Getty. Ηταν ένας από τους 4 γιους της Αν και του Γκόρντον Γκετί, ο οποίος ήταν ένας από τους 3 γιους του Ζαν Πολ Γκετί. Ο θάνατος του Αντριου ήταν η πιο πρόσφατη τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια.

Ο 5ος γιος του Ζαν Πολ Γκετί – το μόνο παιδί που είχε με την πέμπτη γυναίκα του – πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο, το 1958 στην ηλικία των 12 ετών, και ένας άλλος γιος του πέθανε από μια ανεξιχνίαστη αυτοκτονία το 1973.

Την ίδια χρονιά, ο Ζαν Πολ Γκετί ΙΙI – ξάδελφος του Αντριου Γκετί – απήχθη στην Ιταλία και κρατήθηκε για λύτρα για περισσότερο από πέντε μήνες. Ο 16χρονος απελευθερώθηκε όταν η οικογένεια (στην οποία οι απαγωγείς έστειλαν το κομμένο δεξί αυτί του παιδιού) κατέβαλλαν 2.800.000 δολάρια.

Επίσης το 1999, ο Γκόρντον Γκετί (πατέρας του Αντριου) επιβεβαίωσε ότι είχε μια δεύτερη «κρυφή» οικογένεια που ζούσε στο Λος Άντζελες, είδηση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν οι τρεις κόρες που γεννήθηκαν από μια άλλη γυναίκα κατέθεσαν έγγραφα στο δικαστήριο ζητώντας το επώνυμό τους να αλλάξει σε Γκετί.

Η αποκάλυψη ότι ο γνωστός συνθέτης και φιλάνθρωπος είχε μια δεύτερη οικογένεια – ενώ παραμένει παντρεμένος με την σύζυγό του Αν- έγινε πρωτοσέλιδο, αλλά ήταν ήδη κοινό μυστικό στους ελίτ κοινωνικούς κύκλους.

Το σπίτι όπου ο Αντριου Γκετί βρέθηκε νεκρός είχε επίσης μεγάλη ιστορία. Η 70 ετών βίλα, την οποία αγόρασε το 1996, ανήκε προηγουμένως στον τρεις φορές βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη Μικλός Ρόσζα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου