ΔΙΕΘΝΗ

Κυκλοφόρησε βίντεο από το μοιραίο Airbus

κυκλοφόρησε-βίντεο-από-το-μοιραίο-airbus-590745

Την ώρα που έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι δύο ξένα μέσα ενημέρωσης, ένα γερμανικό και ένα γαλλικό, έχουν στην κατοχή τους βίντεο με τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης του Airbus της Germanwings άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και ένα βιντεάκι το οποίο υποστηρίζεται ότι απεικονίζει ακριβώς αυτό: Τα τελευταία δευτερόλεπτα της δραματικής πτήσης.

Το βίντεο των 17 δευτερολέπτων, έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από άγνωστη πγή και όχι από τα δύο μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν ότι το έχουν δει, το έχουν ακούσει και μεταφέρουν σε αναρτήσεις τους το τι περιλαμβάνει. Ο άνθρωπος που το έχει αναρτήσει πάντως στο Διαδίκτυο υποστηρίζει, χωρίς κανένας να μπορεί να το επιβεβαιώσει, ότι σε αυτό καταγράφονται τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας πτήσης της Germanwings.

«Δεν υπάρχει βίντεο», λέει Γάλλος διασώστης

Την ίδια ώρα το ibtimes.co.in μεταφέρει, επικαλούμενο πληροφορίες από Γάλλους ειδικούς που ερευνούν το δυστύχημα, ότι οι αναφορές για την ύπαρξη βίντεο που ελήφθη από επιβάτη της μοιραίας πτήσης και στο οποίο αποτυπώνονται τα τελευταία δευτερόλεπτα αυτής, είναι αναληθείς και ότι το βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους είναι ψεύτικο.

Ο αντισυνταγματάρχης Ζαν Μαρκ Μενιχινί, Γάλλος εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης, μιλώντας στο CNN ανέφερε ότι οι αναφορές αυτές για την ύπαρξη του περίφημου βίντεο είναι «εντελώς λάθος» και «αδικαιολόγητες», προσθέτοντας ότι τα τηλέφωνα που έχουν βρεθεί στον τόπο της συντριβής δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμη. «Τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν ακόμη σταλεί στο Ινστιτούτο Εκγληματολογικών Ερευνών στο Παρίσι, όπου θα αναλυθούν», είπε. Επίσης, αρνήθηκε ότι το οποιοδήποτε τέτοιο βίντεο μπορεί να υπάρχει θα μπορούσε να είχε διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, την ίδια ώρα τόσο το Paris Match,όσο και η Bild αναφέρουν ότι είναι σίγουροι ότι το βίντεο που έχουν στη διάθεσή του είναι γνήσιο, αν και κανένα από τα δύο μέσα δεν το έχει αναρτήσει.

«Αυτή η εκδοχή για τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης της Germanwings επιβεβαιώνεται και από ένα άλλο στοιχείο που έχει αποκτηθεί πρόσφατα: Από τις πληροφορίες από το μαύρο κουτί που κατέγραψε τις συνομιλίες στο πιλοτήριο», αναφέρει το Paris Match και συμπληρώνει: Ο καταγραφέας φωνής αποκαλύπτει ότι ο πιλότος χτυπάει την πόρτα του πιλοτηρίου για να μπει μέσα, καθώς ο Andreas Lubitz τον έχει κλειδώσει απέξω. Οι κραυγές των επιβατών, δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή, έχουν επίσης καταγραφεί στο μαύρο κουτί.

Και το Paris Match και η Bild ισχυρίζονται ότι το περίφημο βιντεάκι ήρθε που έχουν στη διάθεσή τους προέρχεται από μια κάρτα μνήμης τηλεφώνου επιβάτη που βρέθηκε στο σημείο της συντριβής.

Και τα δύο μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι σε αυτό καταγράφονται οι χαοτικές σκηνές που επικράτησαν τα τελευταία δευτερόλεπτα στη μοιραία πτήση και φανερώνει ότι οι επιβάτες είχαν συνειδητοποιήσει πλήρως την τύχη τους…

Paris Match και Bild υποστηρίζουν ότι το βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους έχει ληφθεί μέσα από την καμπια του μοιραίου Airbus και ότι σε αυτό ακούγονται οι επιβάτες να φωνάζουν «Ω θεέ μου» σε διάφορες γλώσσες. Επίσης, σημειώνουν ότι στο βίντεο ακούγονται και μεταλλικά χτυπήματα, τα οποία πιθανότατα δεν είναι κάτι άλλο παρά τα χτυπήματα του πιλότου με το τσεκούρι στην πόρτα του πιλοτηρίου καθώς προσπαθούσε απεγνωσμένα να μπει σε αυτό και να πάρει τον έλεγχο του αεροπλάνου.

Μπορεί μια κάρτα sim να διασωθεί μετά από μια τέτοια συντριβή;

Ενας ειδικός κινητών τηλεφώνων, ο Ντιρκ Λόρενζ δήλωσε στην Bild ότι παρότι είναι απίθανο να διασωθεί ένα smartphone σε μία συντριβή, η κάρτα μνήμης είναι πολύ ανθεκτική. «Ακόμη κι αν το τηλέφωνο σπάσει σε χιλιάδες κομμάτι, η κάρτα μπορεί να διασωθεί», πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου