ΔΙΕΘΝΗ

Αυτοκτόνησε στη φυλακή πολιτικός αντίπαλος του Μαδούρο

αυτοκτόνησε-στη-φυλακή-πολιτικός-αντ-618484

Τέλος στη ζωή του, στη φυλακή στην οποία κρατούνταν, έβαλε ένας πολιτικός αντίπαλος του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο.

Ο 64χρονος Ροντόλφο Γκονζάλεζ είχε φυλακιστεί με την κατηγορία της παρακίνησης βίας στους δρόμους, ενάντια στη σοσιαλιστική κυβέρνηση. Η αυτοκτονία ξεσήκωσε την αντιπολίτευση, που απαιτεί να δοθούν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το θάνα του Γκονζάλεζ, που τον περασμένο Απρίλιο είχε καταδικαστεί για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης μέσω μαζικών διαδηλώσεων.

«Ο Ροντόλφο Γκονζάλεζ αφαίρεσε την ίδια του τη ζωή δι’ απαγχονισμού», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Γκουστάβο Γκονζάλεζ. Το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι ερευνά τις συνθήκες του θανάτου του.

Σύμφωνα με την κόρη του Γκονζάλεζ, ο 64χρονος ήταν πολύ αγχωμένος το τελευταίο διάστημα, καθώς υπήρχαν υποψίες για ενδεχόμενη μεταφορά του σε κοινές φυλακές της χώρας, οι οποίες είναι συνήθως γεμάτες μέλη συμμοριών, όπλα, ναρκωτικά και βία.

Οι εικασίες για μεταφορά του σε άλλη φυλακή είναι ψευδείς, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, στον οποίο οι ΗΠΑ επέβαλαν πρόσφατα κυρώσεις για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών Sebin.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου