ΔΙΕΘΝΗ

Βρισιές και γέλια για τον ψευδο-ιμάμη στους δρόμους του Μιλάνου

βρισιές-και-γέλια-για-τον-ψευδο-ιμάμη-σ-657162

Ενας φοιτητής ντυμένος με την παραδοσιακή αραβική ενδυμασία έγινε δεκτός με ύβρεις και υποτιμητικά σχόλια από τον κόσμο που τον έβλεπε στη βόλτα του στο Μιλάνο.

Ο Χαμντί Μαχισέν, ο οποίος είναι αιγυπτιακής καταγωγής, προσέλκυσε επίμονα βλέμματα και προσβολές καθώς περπάτησε για πέντε ώρες στο Μιλάνο, κρατώντας στο ένα χέρι το Κοράνι και στο άλλο ένα κομπολόϊ, για τους σκοπούς ενός κοινωνικού πειράματος.

Ομάδες εφήβων κοριτσιών και αγοριών δεν κρύβουν την έκπληξή τους στη θέα της εμφάνισής του, τον κοιτάζουν επίμονα, γελάνε και κάνουν υποτιμητικά σχόλια.

Η Ιταλία είναι σήμερα σε υψηλό βαθμό επαγρύπνησης μετά από μια προειδοποίηση ότι Λίβυοι μαχητές εμπνευσμένοι από το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να διασχίσουν την χώρα καθ΄οδόν προς την δυτική Ευρώπη.

«Αυτό έχει τροφοδοτήσει την ισλαμοφοβία και το αντι-μεταναστευτικό συναίσθημα απέναντι στους πρόσφυγες από την Αφρική και στους μουσουλμάνους εν γένει», γράφει ο Independent.

Σε έναν κεντρικό δρόμο κάποιος φωνάζει «Μαλ*** Ταλιμπάν» στον φοιτητή. Ακόμα και μια γυναίκα που σπρώχνει ένα καροτσάκι με ένα μωρό γυρίζει και του λέει «έξω από’ δω Ταλιμπάν!»

Ο 30χρονος Χαμντί, ο οποίος μιλάει άπταιστα ιταλικά και ζει στην πόλη με τους γονείς του, ήταν ντυμένος με μια παραδοσιακή μακριά λευκή βαμβακερή κελεμπία που φοριέται συνήθως από μουσουλμάνους άνδρες στις αραβικές χώρες – και όχι μόνο από τους ιμάμηδες.

Ενώ περνούσε μέσα από ένα εμπορικό κέντρο, κάποιος του φώναξε «μαλ*** έχεις δει το ISIS;». Ενας άνδρας που στέκεται κοντά στον Χαμντί σε μια στάση του τραμ λέει: «Κοιτάξτε τον, κρατάει το Κοράνι. Λέτε να έχει όπλο κάτω από την κελεμπία;»

«Τα σχόλια είναι ενδεικτικά των επιπέδων της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού για τους μουσουλμάνους και όσους προέρχονται από άλλες εθνικότητες στην Ιταλία», τονίζει το ρεπορτάζ του Independent.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου