ΔΙΕΘΝΗ

Γης μαδιάμ ξανά η τουρκική βουλή

γης-μαδιάμ-ξανά-η-τουρκική-βουλή-657711

Δεν πρόλαβαν να κλείσουν τα τραύματα στα κεφάλια τούρκων βουλευτών από τη «μάχη» της περασμένης Τρίτης στην Εθνοσυνέλευση και το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Χάος επικράτησε για μία ακόμη φορά με τους βουλευτές να έρχονται στα χέρια με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο για την ενίσχυση των εξουσιών της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές.

Ειδικότερα, βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αντάλλαξαν γροθιές, ενώ ένας ακόμη έπεσε από τις σκάλες λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου, αναφέρει το πρακτορείο Doğan.

Οι νέες σκηνές απείρου κάλλους ήταν σχεδόν ίδιες με αυτές που εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν πέντε βουλευτές, με δύο εξ αυτών να φέρουν τραύματα στο κεφάλι που προκλήθηκαν από τη σφύρα του προέδρου της βουλής.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιτίθενται σθεναρά στο νομοσχέδιο αυτό και νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ορκίστηκαν να εμποδίσουν το κείμενο να φτάσει στη Βουλή, καταφεύγοντας σε παρελκυστικές τακτικές, όπως παρουσίαση προτάσεων για άσχετα θέματα.

Η τουρκική αντιπολίτευση εκφράζει φόβους ότι το επίμαχο νομοσχέδιο του κυβερνώντος κόμματος (AKP) θα δημιουργήσει ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος υπό τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου