AROUND THE WEB

Ραβίνος κινηματογραφούσε γυμνές γυναίκες σε λουτρά συναγωγής

ραβίνος-κινηματογραφούσε-γυμνές-γυν-657766

Ένας εξέχων ραβίνος των ΗΠΑ ομολόγησε την ενοχή του σε 52 κατηγορίες για ηδονοβλεψία διότι συνελήφθη να κινηματογραφεί γυναίκες στα λουτρά της συναγωγής όπου πραγματοποιούνταν το τελετουργικό εκκλησίασμα.

Ο 63χρονος Μπάρι Φρέντελ, μπορεί και να έχει καταγράψει πάνω από 150 γυναίκες στα αποδυτήρια της ορθόδοξης συναγωγής του στην Ουάσινγκτον.

Οι γυναίκες γδύνονταν για το τελετουργικό εβραϊκό λουτρό, γνωστό ως μίκβα.

Παρόλο που ομολόγησε την ενοχή του για καταγραφή τουλάχιστον 52 γυμνών ή ημίγυμνων γυναικών, η αστυνομία πιστεύει ότι ο αριθμός τους είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος.

Πριν από την σύλληψή του τον Οκτώβριο του 2014, ο Μπάρι Φρέντελ ήταν ραβίνος στην συναγωγή Κέσερ στην περιοχή Τζόρτζτάουν της πρωτεύουσας των ΗΠΑ για περισσότερα από 25 χρόνια.

Συνελήφθη όταν ένας άνθρωπος που συνδέεται με τα λουτρά της συναγωγής ανακάλυψε την κρυφή κάμερα.

Ο ραβίνος έχει πλέον απολυθεί από την συναγωγή, η οποία κατέχει μια προνομιακή θέση στην πλούσια περιοχή της Ουάσινγκτον ενώ μεταξύ των ποιμνίων της υπήρξαν ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου και ο πρώην γερουσιαστής Τζο Λίμπερμαν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, ο Φρέντελ είχε εγκαταστήσει μία κάμερα μέσα σε ένα ψηφιακό ρολόι-ραδιόφωνο στα αποδυτήρια και στο ντους.

Κατηγορήθηκε αρχικά για 6 περιστατικά ηδονοβλεψίας, ωστόσο η έρευνα στο σπίτι του αποκάλυψε επιπλέον υλικό σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου