ΔΙΕΘΝΗ

Αμείλικτη η Γαλλία απέναντι στην τρομοκρατική απειλή, λέει ο Ολάντ

αμείλικτη-η-γαλλία-απέναντι-στην-τρομ-684358

Η Γαλλία «θα είναι ανυποχώρητη και αμείλικτη» απέναντι στην τρομοκρατική απειλή, διαφυλάσσοντας παράλληλα κατά «άμεμπτο» τρόπο τις ελευθερίες, διαβεβαίωσε ο Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στις επιθέσεις στο Παρίσι και τη Νίκαια κατά την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«H Δημοκρατία θα είναι ανυποχώρητη και αμείλικτη, καθώς επίσης και άμεμπτη ως προς τις ελευθερίες και το δίκαιο» δήλωσε υπερασπιζόμενος τα αντιτρομοκρατικά μέτρα της κυβέρνησής του.

Έναν μήνα μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών κατά το διήμερο 7 έως 9 Ιανουαρίου στο Παρίσι κατά της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, των αστυνομικών και του εβραϊκού σουπερμάρκετ, ο γάλλος πρόεδρος επανέλαβε ότι οι Αρχές «πρέπει να αρθούν στο ύψος της απειλής».

«[Η απειλή] δεν έχει εξαφανισθεί, επανεμφανίσθηκε» τόνισε, αναφερόμενος στη νέα επίθεση της Τρίτης κατά τριών στρατιωτικών που περιπολούσαν μπροστά από κέντρο της εβραϊκής κοινότητας στη Νίκαια.

«Η επιφυλακή βρίσκεται στο ύψιστο επίπεδο» διαβεβαίωσε ο Φρανσουά Ολάντ επαναλαμβάνοντας ότι νέος νόμος, ο οποίος προβλέπει την ενίσχυση των μέσων των υπηρεσιών Πληροφοριών θα κατατεθεί τον Μάρτιο στη γαλλική Εθνοσυνέλευση για να ψηφισθεί «πριν από το καλοκαίρι».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τεράστιο εγχείρημα της ανάγκης παρακολούθησης «περίπου 3.000 ατόμων στη χώρα» που διατηρούν σχέσεις με τους τζιχαντιστές ή «με τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ».

«Το Κράτος οφείλει να ενεργήσει με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα εντός του πλαισίου σεβασμού του νόμου» επέμεινε ο Φρανσουά Ολάντ, εκφράζοντας τη βούληση να διατηρήσει το πνεύμα της «ενότητας της Δημοκρατίας» που εμφανίσθηκε κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων της 11ης Ιανουαρίου σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου