ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυρώσεις στην Ρωσία επί τάπητος στις επαφές Μπάιντεν σε Βρυξέλλες-Μόναχο

οι-κυρώσεις-στην-ρωσία-επί-τάπητος-στι-685128

Συνάντηση με κορυφαίους ευρωπαίους ηγέτες θα έχει στις Βρυξέλλες και στο Μόναχο, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο αντιπρόεδρος θα συναντήσει την καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο το Σάββατο στο Μόναχο σε μια χρονική περίοδο όπου οι χώρες της Δύσης απειλούν τη Ρωσία με την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων.

«Αυτό θα επιτρέψει στους τρεις ηγέτες να συζητήσουν το θέμα της διενέξης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας όπως επίσης και το θέμα της διεθνούς στήριξης, ιδίως μέσω της παροχής οικονομικής βοήθειας, στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες η Ουκρανία έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει» επισήμανε αμερικανός αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η τριμερής αυτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν από εκείνη που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στο Λευκό Οίκο μεταξύ της καγκελαρίου και του Μπαράκ Ομπάμα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι αναμένεται στο Κίεβο όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο Ποροσένκο όπως επίσης και τον Ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ.

Ο Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία στην Ευρώπη με πρώτο σταθμό τις Βρυξέλλες όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Κατόπιν θα μεταβεί στη Γερμανία προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου όπου μαζί με τους Ευρωπαίους ηγέτες θα εξετάσουν τις επιλογές που υπάρχουν σχετικά με την ενίσχυση της ασφάλειας της Ουκρανίας, την οικονομική βοήθεια προς τη δοκιμαζόμενη χώρα, καθώς και τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον ιρακινό πρωθυπουργό, Χάιντερ αλ-Αμπάντι και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κουρδιστάν, Μασρούρ Μπαρζανί όπου θα συζητήσει τον αγώνα ενάντια στους τζιχαντιστές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου