ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους από τη συντριβή στην Ταϊβάν

συνεχίζονται-οι-έρευνες-για-αγνοούμε-685147

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζουν τα συνεργεία την αναζήτηση έντεκα αγνοουμένων μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Transasia Airways που έπεσε σε ποτάμι της Ταϊβαν λίγα λεπτά αφού απογειώθηκε.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 32. Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 58 άτομα, και ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκονται και οι δύο πιλότοι.

Τα μαύρα κουτιά έχουν ανασυρθεί και τα αίτια του δυστυχήματος είναι υπό διερεύνηση. Αναφορές στα ΜΜΕ ήθελαν τα τελευταία λόγια του πιλότου προς τον πύργο ελέγχου να ήταν «SOS, SOS, φωτιά στον κινητήρα», φράση ωστόσο που δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν προς το παρόν οι αρχές.

To αεροσκάφος, τύπου ΑΤR 72-600, της TransΑsia Airways είχε μόλις απογειωθεί πραγματοποιώντας πτήση στο εσωτερικό όταν γύρω στις 05:00 (ώρα Ελλάδας) έγειρε προς την αριστερή πλευρά και προσέκρουσε σε γέφυρα πριν συντριβεί σε παρακείμενο ποτάμι.

To δυστύχημα σημειώθηκε λιγότερο από τρία λεπτά μετά την απογείωση. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Σονγκσάν στην Ταϊπέι με προορισμό το νησί Κινμέν.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου