ΔΙΕΘΝΗ

Σινά: Μακελειό από επίθεση ισλαμιστών σε εφημερίδα

σινά-μακελειό-από-επίθεση-ισλαμιστών-694554

Τουλάχιστον 26 είναι οι νεκροί από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που σημειώθηκαν στη χερσόνησο του Σινά, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι στρατιωτικοί.

Σε μια από τις επιθέσεις αυτές, ένα φυλάκιο στη Ράφα, στην επαρχία του Βόρειου Σινά, χτυπήθηκε από ρουκέτες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ταγματάρχης και να τραυματιστούν άλλοι έξι άνθρωποι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές στην περιοχή.

Νωρίτερα, στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Ελ Αρίς, εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε πιθανότατα στόχο την έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας της περιοχής, ενώ ρουκέτες έπληξαν κτίρια του στρατού και της αστυνομίας.

Ο απολογισμός από την επίθεση αυτή αυξήθηκε στους 25 νεκρούς και 30 τραυματίες. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και εννέα πολίτες.

Η κυβερνητική εφημερίδα Αλ Αχράμ ανέφερε ότι τα γραφεία της στην Ελ Αρίς, που βρίσκονται απέναντι από μια στρατιωτική βάση και ένα ξενοδοχείο, «καταστράφηκαν ολοσχερώς».

Οι ισλαμιστές που δρουν στο Σινά έχουν σκοτώσει εκατοντάδες άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, που προερχόταν από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, τον Ιούλιο του 2013, από τον τότε αρχηγό του στρατού και νυν πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου