ΔΙΕΘΝΗ

Προφυλακίστηκε στο Βέλγιο ο Αλγερινός τζιχαντιστής που εκδόθηκε από την Ελλάδα

προφυλακίστηκε-στο-βέλγιο-ο-αλγερινό-695896

Προφυλακίσθηκε στις Βρυξέλλες, ο 33χρονος Αλγερινός, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Αθήνα ως ύποπτος για σχέσεις με τον τζιχαντιστικό πυρήνα που εξαρθρώθηκε στο Βέλγιο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, ο ονομαζόμενος Όμαρ Ντ., γεννηθείς το 1982 και αλγερινής υπηκοότητας, εκδόθηκε στο Βέλγιο από τις ελληνικές αρχές» αναφέρει η Εισαγγελία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Σήμερα το πρωί απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες από τον ανακριτή για συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης και προφυλακίσθηκε» προσθέτει η εισαγγελία.

Ο 33χρονος είχε συλληφθεί στις 17 Ιανουαρίου στο κέντρο της Αθήνας μαζί με έναν άλλον άνδρα, ο οποίος έχει έκτοτε αφεθεί ελεύθερος.

Ο Όμαρ Ντ., ο οποίος σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα La Derniere Heure ονομάζεται Όμαρ Νταμάς, είχε δηλώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη πως «συμφωνεί» στην έκδοσή του για να «αποδείξει την αθωότητά του», σύμφωνα με δικαστική πηγή στην Αθήνα την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είχε τηλεφωνήσει «τρεις ή τέσσερις φορές» από την Αθήνα σε ύποπτο τζιχαντιστή, που είναι φυλακισμένος στο Βέλγιο.

Θεωρείται ύποπτος ότι μεσολάβησε ανάμεσα στον «ύποπτο ως εγκέφαλο» του πυρήνα, τον βέλγο τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος φέρεται ότι έφθασε στην Ελλάδα αφού πολέμησε στη Συρία, και τα μέλη του πυρήνα που ετοιμάζονταν να σκοτώσουν αστυνομικούς στο Βέλγιο.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος είναι ύποπτος ότι έδωσε τις διαταγές από την Ελλάδα, παραμένει ως τώρα άφαντος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου