ΔΙΕΘΝΗ

Προς απαλλαγή ο αστυνομικός που σκότωσε τον Μάικλ Μπράουν

προς-απαλλαγή-ο-αστυνομικός-που-σκότω-708854

Η ομοσπονδιακή έρευνα σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα τον Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον φαίνεται, όπως δείχνουν οι διαρροές, πως θα κλείσει χωρίς να απαγγελθεί καμία κατηγορία σε βάρος του.

Στην έρευνα για το εάν ο αστυνομικός, ο Ντάρεν Ουίλσον, παραβίασε τα ατομικά δικαιώματα του θύματος, οι ερευνητές φέρονται πως θα πρόκειται να εισηγηθούν ότι δεν υπάρχει τέτοια βάση -κάτι που δεν αναμένεται να αμφισβητήσει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, που έχει και τον τελευταίο λόγο.

Το Νοέμβριο, σώμα ενόρκων στο Φέργκιουσον είχε αποφασίσει να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο Ουίλσον. Το υπουργείο Δικαιοσύνης από την πλευρά του είχε ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Ουίλσον για παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων τις ώρες που η πόλη φλεγόταν ξανά εξαιτίας της οργής για την απόφαση του σώματος ενόρκων.

Oι New York Times επικαλούνται σχόλια αστυνομικών που δήλωσαν ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς εργάζονταν πάνω σε ένα νομικό υπόμνημα, στο οποίο γίνεται εισήγηση να μην απαγγελθούν κατηγορίες κατά του αστυνομικού, Ντάρεν Ουίλσον, μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διεξήγαγε το FBI. Σύμφωνα με την έρευνα, δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες εναντίον του αστυνομικού.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το άρθρο των Times.

Ο Ουίλσον πυροβόλησε τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς ο αστυνομικός ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ότι ένιωσε ότι απειλείται η ζωή του από τον νεαρό.

Ο Μπράουν δεν είχε στην κατοχή του οποιουδήποτε είδους όπλο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου