ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρώην ΥΠΕΞ Α.Μαρτίνο, υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την ιταλική προεδρία

ο-πρώην-υπεξ-α-μαρτίνο-υποψήφιος-της-κε-709304

Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε γνωστό ότι ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι ο Αντόνιο Μαρτίνο, πρώην υπουργός εξωτερικών σε κυβέρνησή του.

Ο 73χρονος Μαρτίνο δίδαξε επί σειρά ετών οικονομικά στο πανεπιστήμιο Luiss της Ρώμης και συμμετείχε στην ίδρυση της Forza Italia με τον Μπερλουσκόνι.

Από το 1994 μέχρι το 1995 διετέλεσε υπουργός Eξωτερικών, στην πρώτη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, ενώ από το 2001 μέχρι το 2006 διετέλεσε υπουργός Άμυνας, στην δεύτερη κυβέρνηση του Καβαλιέρε.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, νωρίτερα, είχε συναντήσει τον υπουργό Eσωτερικών της κυβέρνησης Ρέντσι, Αντζελίνο Αλφάνο, ηγέτη του κόμματος Νέα Κεντροδεξιά.

O Αλφάνο δήλωσε ότι η Forza Italia και η Νέα Κεντροδεξιά θα επιλέξουν μαζί τον νέο Πρόεδρο, σε συνεργασία, κατά προτίμηση, με το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι.

Η έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ορισθεί για τις 29 Ιανουαρίου.

Οι σχολιαστές τονίζουν, πάντως, ότι μέχρι την έναρξη των ψηφοφοριών πρόκειται να γίνει αναφορά σε σειρά άλλων υποψηφίων, ενώ ο νέος Πρόεδρος αναμένεται να προκύψει από πιθανό συμβιβασμό ανάμεσα στην κεντροδεξιά και κεντροαριστερή συμμαχία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου