ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Κλιμακώνει τις στρατιωτικές ασκήσεις στη Βαλτική

νατο-κλιμακώνει-τις-στρατιωτικές-ασκ-732246

Ο στρατιωτικός διοικητής των δυνάμεων του NATO, ο πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ, δήλωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να κλιμακώσει τα γυμνάσια τα οποία διεξάγει στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας, αντιδρώντας στην αύξηση των ρωσικών στρατιωτικών κινήσεων εκεί.

«Θα γίνουν πολλές προσαρμογές του προγράμματός μας όσον αφορά τα γυμνάσια. Η πρώτη σειρά αλλαγών δεν θα είναι η αριθμητική αύξησή τους, αλλά η ομαδοποίησή τους… ώστε να προετοιμαστούν με καλύτερο τρόπο οι δυνάμεις μας και να επιτραπεί στα κράτη να συνεργάζονται, ως δύναμη του NATO», δήλωσε ο Μπρίντλαβ και πρόσθεσε πως επίσης «εξετάζουμε την αύξηση ορισμένων ασκήσεων».

Ο πτέραρχος έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη νατοϊκή βάση στο Στετίνο, στη βορειοδυτική Πολωνία.

Εξάλλου ο Μπρίντλαβ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια στους αυτονομιστές μαχητές στην ανατολική Ουκρανία, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την προοπτική έναρξης ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

«Ναι, υπήρξε μια προσωρινή ανάσχεση, αλλά αυτό που δεν σταμάτησε είναι ο συνεχής ανεφοδιασμός, η συνεχής εκπαίδευση και η συνεχής οργάνωση των δυνάμεων ανατολικά του μετώπου των συγκρούσεων», ανέφερε ο Μπρίντλαβ.

«Οι δραστηριότητές τους (σ.σ. των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας) συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία».

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου