ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από ρουκέτα σε λεωφορείο

ουκρανία-τουλάχιστον-10-νεκροί-από-ρουκ-732511

Τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σήμερα στην ανατολική Ουκρανία όταν μια ρουκέτα έπληξε ένα λεωφορείο που βρισκόταν σε ένα σημείο ελέγχου του στρατού, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Το συμβάν σημειώθηκε κοντά στην πόλη Βολνοβάχα, νότια της πόλης Ντονέτσκ, που είναι το επίκεντρο της εννεάμηνης σύρραξης μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 13 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος αυτός, προσθέτοντας ότι στο λεωφορείο επέβαιναν πολίτες από τη Μαριούπολη.

Το γραφείο Τύπου της επιχείρησης του στρατού στην ανατολική Ουκρανία έκανε λόγο για έναν πρώτο απολογισμό «έξι νεκρών και 20 τραυματιών» στο Μπούγκας, 35 χιλιόμετρα νότια του Ντονέτσκ.

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Βιάτσεσλαβ Αμπρόσκιν ωστόσο από την πλευρά του είπε ότι οι «νεκροί είναι δέκα και οι τραυματίες δεκατρείς».

Στρατιωτική ενίσχυση της Μόσχας σε Κριμαία, Καλίνινγκραντ και Αρκτική

Η Ρωσία σχεδιάζει να ενισχύσει φέτος τις στρατιωτικές δυνατότητές της στην Κριμαία, την Αρκτική και την πιο δυτική περιφέρειά της, το Καλίνινγκραντ, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το Δεκέμβριο ένα νέο στρατιωτικό δόγμα, το οποίο υπογραμμίζει την ανάγκη να προστατευθούν τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιφέρεια της Αρκτικής. Το νέο δόγμα χαρακτηρίζει επίσης την επέκταση του ΝΑΤΟ ως έναν εξωτερικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Ρωσία.

“Το 2015, οι κύριες προσπάθειες του υπουργείου Άμυνας θα επικεντρωθούν στην αύξηση των δυνατοτήτων μάχης των ενόπλων δυνάμεων και στην αύξηση του στρατιωτικού προσωπικού. Πολλή προσοχή θα δοθεί στην Κριμαία, το Καλίνινγκραντ και την Αρκτική”, δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου