ΔΙΕΘΝΗ

Αθώοι οι 26 συλληφθέντες για τα «ομοφυλοφιλικά όργια»

αθώοι-οι-26-συλληφθέντες-για-τα-ομοφυλο-733283

Την απελευθέρωση 26 ανδρών οι οποίοι τον περασμένο μήνα είχαν τεθεί υπό κράτηση έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησε η αστυνομία σε χαμάμ του Καϊρου, βασιζόμενη σε πληροφορία που είχε λάβει για διοργάνωση «ομοφυλοφιλικών οργίων» διέταξε σήμερα δικαστήριο της Αιγύπτου.

Παρότι η ομοφυλοφιλία δεν διώκεται ποινικά στην Αίγυπτο, οι ομοφυλόφιλοι τυγχάνουν πολύ συχνά θύματα διακρίσεων, ενώ οι άνδρες ομοφυλόφιλοι συχνά συλλαβάνονται και συνήθως κατηγορούνται για ακολασία, ανηθικότητα ή βλασφημία.

Φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός πρόβαλε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται η αστυνομία να σέρνει έξω από το χαμάμ τους ημίγυμνους άνδρες τον περασμένο μήνα. Στη συνέχεια, εις βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «εξώθηση σε ακολασία».

Καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με τις ζακέτες ή τα καπέλα τους, οι 26 οδηγήθηκαν σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ένας αστυνομικός, σύμφωνα με το Ρόιτερς, κλωτσούσε έναν από αυτούς και φώναζε σε όλους τους να βιαστούν τη στιγμή που πλησίαζαν το μεταλλικό κλουβί που χρησιμοποιείται για τους κατηγορούμενους στη διάρκεια των συνεδριάσεων δικαστηρίων.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα αντέδρασαν οργισμένα όταν ένας δημοσιογράφος φωτογράφισε τους κατηγορούμενους. Μάλιστα, σύμφωνα με το Ρόιτερς, κάποιος επιτέθηκε στον δημοσιογράφο και τον άρπαξε από τον λαιμό.

Όπως μετέδωσε, πάντως, η ανταποκρίτρια της βρετανικής Daily Telegraph, η Λουίζα Λόβλακ η οποία παρακολούθησε τη δίκη, δικηγόροι υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον ένας από τους κατηγορούμενους βιάστηκε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του Καϊρου.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση καταστολής κατά ομοφυλόφιλων στην Αίγυπτο σημειώθηκε το 2001 όταν η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε πλωτή ντισκοτέκ, την αποκαλούμενη Queen Boat. Στην υπόθεση αυτή 52 άνδρες παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δυτικές κυβερνήσεις.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου