ΔΙΕΘΝΗ

Σουλτς: Να μη μολυνθούμε ποτέ από το μίσος των τρομοκρατών

σουλτς-να-μη-μολυνθούμε-ποτέ-από-το-μίσ-733371

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τον φόβο και την μισαλλοδοξία να πλήξουν τις ευρωπαϊκές αξίες», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, αναφερόμενος στο πρόσφατο μακελειό στο Παρίσι.

Με την ανάγνωση των ονομάτων των 17 θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα στο Παρίσι, ξεκίνησε την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας ο πρόεδρος Σουλτς.

Ενώπιον των ευρωβουλευτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είτε φορούσαν μπλουζάκια είτε είχαν αναρτημένο μπροστά στα έδρανα τους το σύνθημα «Je suis Charlie», ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απηύθυνε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Πρέπει να προασπίσουμε το δικαίωμα μας, να συμβιώνουμε ειρηνικά και με ασφάλεια στην Ευρώπη, είπε ο κ. Σουλτς και υπογράμμισε:

«Εμείς πρέπει να αντιδράσουμε, οι κίνδυνοι είναι πολυάριθμοι, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε τον φόβο και την μισαλλοδοξία να πλήξουν τις ευρωπαϊκές αξίες, για ελευθερία του Τύπου, ελευθερία της έκφρασης και περισσότερη δημοκρατία».

«Πρέπει να αγωνισθούμε, για να μην μολυνθούμε ποτέ από το μίσος των τρομοκρατών» κατέληξε, σ’ αυτό το σημείο, ο πρόεδρος Σουλτς.

Λίγο πριν καλέσει το Σώμα να κρατήσει ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων, ο πρόεδρος Σουλτς επικαλέσθηκε τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού της Νορβηγίας (του Γενς Στόλτενμπεργκ, του νυν ΓΓ του NATO) μετά την σφαγή του καταυλισμού των νεολαίων του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ούτεγια το 2011.

«Θα απαντήσουμε στον τρόμο, με περισσότερο άνοιγμα στις κοινωνίες και περισσότερη δημοκρατία».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου