ΔΙΕΘΝΗ

Δήμαρχος δεν έθαψε μωρό Ρομά γιατί το νεκροταφείο «είναι για όσους πληρώνουν φόρους»

δήμαρχος-δεν-έθαψε-μωρό-ρομά-γιατί-το-ν-740204

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η δήλωση αυτή απομονώθηκε και κατηγορεί για την απόφαση μια εργαζομενη του δήμου

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου της γαλλικής πόλης Σαμπλάν να μην επιτρέψει την ταφή ενός μωρου Ρομά με το αιτιολογικό ότι το νεκροταφείο της πόλης «είναι για όσους πληρώνουν φόρους»

Το μόλις δύο μηνών μωρό πέθανε τα Χριστούγεννα τελικά θάφτηκε στις 31 Δεκεμβρίου στο νεκροταφείο της πόλης Βισούς σε απόσταση 7 χλμ. από την πόλη Σαμπλάν. Ο δήμαρχος της πόλης αυτής δήλωσε ότι έδωσε τη σχετική άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο ίδιος ο Κριστιάν Λεκλέρκ, ο οποίος δέχθηκε πυρά για ρατσιστική συμπεριφορά, υποστηρίζει ότι η φράση αυτή απομονώθηκε. Δήλωσε, δε, στο γαλλικό πρακτορείο ότι απουσίαζε όταν κατατέθηκε το αίτημα από το γραφείο κηδειών και την απάντηση έδωσε μια γυναίκα εργαζόμενη του δήμου την οποία τώρα αυτός κατηγορεί για την παρεξήγηση.

Για τον θάνατο της μικρής Μαρίας Φραντσέσκα ειδοποίησε η μητέρα της η οποία διαπίστωσε ότι το σώμα του μωρού ήταν κρύο και άψυχο όταν πήγε να το ταϊσει τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το γαλλικό νόμο η οικογένεια ενός νεκρου πρέπει να ζητήσει άδεια ταφής από τον δήμαρχο της πόλης που βρίσκεται το κοιμητήριο που διάλεξε. Κάποιος μπορεί να ταφεί εκεί που ζει, εκεί που πέθανε ή εκεί που βρίσκεται ο οικογενειακός του τάφος. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι στη διακριτική ευχέρεια του δημάρχου να δώσει τη σχετική άδεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου