ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Αναζητείται λύση για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων

κύπρος-αναζητείται-λύση-για-τις-εκποι-744024

Επαφές με υπουργούς και πολιτικούς αρχηγούς θα έχει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε μια προσπάθεια να θέσει εκ νέου σε τροχιά το κυπριακό πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο έχει κολλήσει στο ζήτημα των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων.

Ο κ. Αναστασιάδης έχει περιθώριο μέχρι τις 8 Ιανουαρίου να αναπέμψει τη νομοθεσία που ψήφισε πρόσφατα η κυπριακή βουλή και με την οποία ανεστάλη η εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις. Το νομοθέτημα για τις εκποιήσεις αποτελούσε προαπαιτούμενο για την επιτυχή αξιολόγηση και συνέχιση του προγράμματος.

Η Κύπρος έλαβε 350 εκατ. ευρώ από την ΕΕ λίγες μέρες πριν την ψήφιση της αναστολής εφαρμογής του νόμου για εκποιήσεις, καθώς η τρόικα θεώρησε ότι πληρούσε το προαπαιτούμενο. Ωστόσο, το ΔΝΤ ανέστειλε την εκταμίευση της δόσης των 86 εκατ. ευρώ, κρίνοντας πως η απόφαση της κυπριακής βουλής να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις, συγκρούεται με τα συμφωνηθέντα στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται πριν το τέλος του έτους να έχει συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών Χάρη Γεωργιάδη και Σωκράτη Χάσικο αντίστοιχα προκειμένου να αξιολογηθούν τα δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις για τις παρά πέρα ενέργειες.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου