ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερα χρόνια φυλάκιση για τη νταντά που ξυλοκόπησε βρέφος

τέσσερα-χρόνια-φυλάκιση-για-τη-νταντά-753112

Μια οικιακή βοηθός από την Ουγκάντα, η οποία ξυλοκόπησε άγρια ένα νήπιο 18 μηνών, καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Η πράξη της νταντάς είχε καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Τζολί Τουμουχίργουε, ηλικίας 22 ετών, δήλωσε ένοχη για «βασανιστήρια», ένα έγκλημα που τιμωρείται με έως και 25 χρόνια κάθειρξη.

Όμως την Παρασκευή στο δικαστήριο της Καμπάλα η δικαστής χαρακτήρισε τα γεγονότα «κακοποίηση», ένα αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε χρόνια.

Η δικαστής Λίλιαν Μπούσαν έκρινε ότι η Τουμουχίργουε διέπραξε «αδικαιολόγητες και ασυγχώρητες» πράξεις και την καταδίκασε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για τη «βία που ασκήθηκε» σε βάρος ενός «αθώου και ανυπεράσπιστου παιδιού».

Η κατηγορούμενη δεν αντέδρασε όταν έμαθε την ποινή της, ενώ η μητέρα του νηπίου ξέσπασε λίγο αργότερα σε κλάματα. Η Τουμουχίργουε είχε εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο.

Οι γονείς του παιδιού είχαν τοποθετήσει στο σαλόνι του σπιτιού τους μία κάμερα παρακολούθησης που κατέγραψε εικόνες που δύσκολα μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει, οι οποίες αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.

Στο βίντεο απεικονίζεται η νταντά να χαστουκίζει με δύναμη δύο φορές το κοριτσάκι την ώρα που το ταΐζει, προτού το πετάξει βίαια στο πάτωμα όταν εκείνο κάνει εμετό.

Ενώ το παιδί βρίσκεται στο πάτωμα, το χτυπά με ένα φακό, έπειτα το ξυλοκοπεί από τα πόδια έως το πρόσωπο και στην κοιλιά και το ποδοπατεί με όλο της το βάρος, προτού το μεταφέρει, κρατώντας το από το χέρι ενώ εκείνο έχει προφανώς χάσει τις αισθήσεις του, εκτός του δωματίου.

Το μωρό δεν υπέστη σοβαρή σωματική βλάβη, όπως μετέδωσε ο Τύπος της Ουγκάντας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου